Андреев с чиста победа на старта на Australian Open, Топалова отпадна

0
- -

Започна участието на българските тенисисти на Откритото първенство на Австралия при юношите и девойките. Адриан Андреев записа успех на старта, а Гергана Топалова отпадна в изключително драматичен мач.

Андреев се справи с представителя на домакините Кен Кавлак с 6:3, 6:3 след 70 минути игра. Софиянецът направи пет пробива в двубоя, а допусна два.

Гришо не е сам в Мелбърн, двама наши таланти започват на Australian Open също


Адриан ще играе срещу №7 в схемата Себастиан Корда във втория кръг.

Той отпадна на двойки. Заедно с Лодевайк Вестрейт от Холандия те отстъпиха на Бантиа (Индия) и Чин (Малайзия) с 1:6, 6:7(5).

При девойките Топалова имаше четири поредни мачбола при 6:2 в тайбрека на третия сет, но в крайна сметка загуби от Пейтън Стърнс (САЩ) с 1:6, 7:6(6), 6:7(7) след повече от два часа игра.

„Заради отока в коляното лекарката от WTA ми каза да не играя този мач, но не я послушах. Малко не ми достигна в тайбрека на края, за да спечеля“, заяви Гери от Мелбърн за Tennis24.bg.

По-късно днес пловдивчанката и Даниела Висмане от Латвия ще играят на двойки.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]