Белия връща стила на Тракия

0
- -

През май и юни със сигурност нямаше български отбор, който да заслужи повече от Ботев възхищението не само на собствените си фенове, но и на хора, които не приемат „жълто-черните“ за своя голям футболен враг. Успехът срещу Лудогорец за Купата на България зарадва дори немалко левскари. От една страна заради присъствието на няколко „сини“ юноши в състава на Белия и от друга, заради удара по хегемона от Делиормана. „Канарчетата“ спечелиха доста симпатии и с победата си срещу Партизани в Тирана. Още повече, че и бултрасите стоплиха много сърца с патриотичните си прояви по пътя към албанската столица.

Тази положителна нагласа със сигурност нямаше да е същата, ако резултатите бяха постигнати с блъскане и ритане по терена. И триумфът с Купата, и обратът на „Селман Стермаши“ дойдоха след хубава игра и наистина класни изпълнения. Дори респектът към Партизани, който на няколко пъти бе подчертан от треньора преди мача, не накара Николай Киров да прекали с подсигуряването в защита. В крайна сметка целият подход на „жълто-черните“ бе да търсят победа още в първата среща и за разлика от Левски те я постигнаха без късметът да е изцяло на тяхна страна. Съдбата обича смелите, още повече, когато те имат ясна стратегия за това, което искат да направят.

Със сигурност Белия се наслуша на комплименти и целта ни в момента не е да се „слагаме“ пред актуалния на деня. Трябва обаче да го поздравим за това, че връща стила на Тракия в днешния Ботев и да го подкрепим. Защото онзи отбор от 80-те години може и да не стана шампион, но остана вечен символ за футболна естетичност. Сега с Неделев, Косоко, Балтанов, Фернандо Виана и Бризола „канарчетата“ отново ни радват с красиви изпълнения. Освен това бившият вратар не спира да търси попълнения именно за атаката на своя тим, уверен че само с качество в този компонент на играта, ще задържи интереса на феновете и ще подобри класирането в първенството. Нов успех с Купата на България изглежда прекалено амбициозна цел, но нищо не се знае.

Естествено бултрасите могат да са спокойни и заради отличното функциониране на клубната академия. Все пак този сезон Ботев взе две титли при юношите, а в последните години подобни постижения се превърнаха в нещо тривиално за „жълто-черната“ школа. Именно оттам идват и следващите големи таланти, които ще водят атаката на първия тим. Крис Добрев е вече добре познато име, макар и още да е твърде малък за солидно игрово време при мъжете. Сега на Коматево все по-често се споменава и Иван Василев. Дори Косоко да напусне в клуба имат опции, с които да компенсират тази, изглеждаща доста сериозна към днешна дата, загуба. Защо пък и новодошлият Аксел Босокота да не се окаже идеален и за партньор, но и за заместник на своя приятел, с когото имат старо познанство и общ агент.

Източник: Николай Божанов/ „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК