Ботев (Пд) привлича нападател по спешност

0
- -

Ботев Пловдив е принуден да привлече нападател по спешност, съобщава „Тема Спорт“. Причината е, че до първия мач с Партизани в Тирана от първия квалификационен кръг за Лига Европа остават реално 6 дни. Както е известно, проблеми с работната виза на бразилеца Фернандо Виана възпрепятстват завръщането му у нас. Той все още не е започнал подготовка и реално не е тренирал с тима. Привлеченият през лятото Тони Тасев пък се контузи след контролата с Пелистер Битоля и не игра срещу АЕЛ Лимасол. В двубоя с кипърците изненадващо на върха на атаката се озова левият бек Крум Стоянов.

Сред опциите за нов нападател е Венцислав Христов. Той в момента е без отбор, след като напусна Нефтохимик. Основният проблем е, че Христов не игра почти цяла пролет, заради контузия. Ако в крайна сметка старши треньорът Николай Киров-Белия не успее да намери нов нападател, се очаква атаката да води Косоко.

Двете контроли с Пелистер Битоля (0:1) и АЕЛ Лимасол (1:3) показаха, че канарчетата имат сериозни проблеми в предни позиции.

Именно човекът за върха на атаката е и единствената неяснота около състава за Белия. В защита карето вече е отчетливо ясно – Панов десен бек, Йордан Минев – ляв, а в центъра на ариергарда ще са Генев и Димов. В средата на терена ще се разчита на Яя Меледже и капитана Лъчезар Балтанов.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК