Британският футболен клуб Arsenal рекламира нова криптовалута

0
- -

Не е лесно да направите първоначалното публично предлагане на нова криптовалута (initial coin offering – ICO), различавайки се от хилядите други конкуренти в сферата на дигиталните валути.

Но от CashBet, базиран в Калифорния сайт за онлайн хазартни игри, смятат, че са намерили начин да пробият. Съществуващата от 5 г. компания е сключила сделка с британския футболен клуб „Арсенал“ (Arsenal) да популяризира своето ICO на стадиона на отбора с 60 000 места в Лондон, съобщава The Guardian.

Новата валута ще носи името CashBet Coin и ще ползва блокчейн технологията на друга популярна криптовалута – Ethereum. Компанията твърди, че ще реши проблема бавното изплащане на печалбите на играчите. Обикновено на онлайн казината отнема до четири дни, за да обработят плащанията на победителите, CashBet твърди, че тяхната криптовалута позволява разплащанията да се правят незабавно.

Обяснено по-опростено, CashBet Coin ще функционира като физическите чипове в казино. След като играчът купи чипове срещу пари, пластмасовите монети (в случая крипто токените) могат да се ползват за залагания и игри, обяснява „Бизнесинсайдър“.

От CashBet заявяват, че искат да наберат между 40 и 70 млн. долара от публичното предлагане, с лимит от 430 млн. токена, всеки с първоначално на цена от по 50 цента.

За момента не е ясно кои платформи за криптовалута ще поддържат CashBet Coin.

Въпреки предупрежденията на американските регулаторни органи и забрани в някои други държави, манията по ICO продължава. От октомври 2017 г. от първоначални предлагания на криптовалути са набрани средства на стойност 2,7 милиарда долара.

Консултантска фирма Ърнст и Янг е изчислила, че около 400 млн. долара са били откраднати при измами с ICO миналата година.

ФК „Арсенал“ не разкрива стойността на сделката си с CashBet.