В САЩ разкъсаха от критики нов в ЦСКА

0
- -

Редица медии В САЩ отбелязаха преминаването на офанзивния халф на Филаделфия Роланд Алберг (27 г.) в ЦСКА, пише „Тема спорт“. Главният мениджър на армейците Стойчо Стоилов обяви, че играчът вече е подписал договор с клуба. И макар да прави впечатление, че холандецът бележи често и дава доста асистенции, той е критикуван сериозно от медиите в САЩ.

Специализираният сайт за футбол и хокей във Филаделфия – Pattison Ave, пише: „Напускането на Алберг бе очаквано и феновете го искаха. Алберг вкарва чудесни голове, но работоспособността му е ниска и той почти не помага 8 защита. Правеше впечатление също, че му липсва добро разбирателство със съотборниците както в съблекалнята, така и на терена. Алберг загатна за потенциал през 2016-а, когато вкара 9 гола в 28 мача, включително и хеттрик при 4:3 над Чикаго Файър. Феновете на Филаделфия тогава го нарекоха Голанд и очакваха много от него през 2017-а. Но за началото на подготовката през януари той се появи с бирено коремче. Отне му няколко месеца, докато навлезе в подходяща игрова форма – първият му мач като титуляр беше чак на 14 април. Годишната му заплата от близо 400 000 долара беше необосновано висока и най-нормалното нещо е клубът да се раздели с него“, отбелязват от Pattison Ave.

Друг специализиран сайт – sportstalkphilly.com, също е критичен към Алберг:

„Като статистика Алберг изглежда добър, но той записа най-малко минути измежду тримата футболисти на неговия пост (б.р. – другите са Илсиньо и Алехандро Бедоя). Алберг е непредвидим по характер и го мързи да пресира.

Той е способен както да вкара изключително красив гол, така и да запрати топката извън рамките на стадиона или да бъде сдъвкан с лекота от защитата на съперника. И всичко това за излишно надутата заплата от 394 250 долара на година“, пише sport-stalkphilly.com.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]