Головата фиеста на ЦСКА гарантира титла

0
- -

ЦСКА-София завъртя пореден голов ураган срещу Витоша и вече има 18 гола на сметката си при едва шест изиграни двубоя, пише „Меридиан мач“. Това прави по 3 попадения средно на среща, а нищо не предвещаваше подобна серия, след като тимът на Стамен Белчев стартира с 1:1 срещу Славия и 0:1 с резервите на Лудогорец. След това Каранга и компания буквално бомбардираха съперниците си и натрупаха 17 попадения за 4 срещи (6:2 с Ботев, 4:1 с Локо, 1:0 със Септември и 6:1 с Витоша).

Постижението на ЦСКА-София се нарежда на четвърто място при най-резултатните стартове през този век. На първо място с 23 гола е автентичният ЦСКА през сезон 2004/05. Тогава играчите на Ферарио Спасов тръгнаха със семпло 1:0 като гост на Родопа, и продължиха с 4:1 над Славия, 5:0 срещу Несебър , 4:0 с Нефтохимик, 6:0 със Спартак Вн и 3:1 над Берое.

На второ място е стартът на Левски от сезон 2006/07, когато играчите на Станимир Стоилов реализираха 20 попадения. Третата позиция пак е за Мъри и „сините“, като сезон по-рано те тръгват 19 гола. Интересното е, че и в двете серии влиза Вечното дерби, в което Левски има по един гол.

И трите атомни атаки в крайна сметка доведоха до титли на отборите си. Сега загатналият за големия си потенциал през миналия сезон – Каранга, е вдъхновител на партито в атака. Бразилецът има точно 1/3 от головете, а щом и защитникът Чорбаджийски вече е с две попадения, то положението за съперниците е опасно.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК