Гриша Ганчев закрива ЦСКА-2

0
- -

Босът на ЦСКА Гриша Ганчев ще закрие дублиращия отбор от следващия сезон. Това разкриха за KotaSport.com източници от „Борисовата градина“. Ганчев няма намерение да издържа повече тази формация по ред причини.

На първо място, от следващата година във Втора лига ще играе тимът на Литекс. Публична тайна е, че този клуб е свързан финансово с Гриша Ганчев, като там шеф е неговият син. Парите за бюджета се осигуряват от община Ловеч, но и от структурите на „Литекс комерс“. Така Литекс ще стане нещо като сателит на ЦСКА. Големият клуб ще обиграва там свои млади състезатели, както и играчи, които не могат да намерят място в групата или като титуляри. Досега тези функции се възлагаха на ЦСКА-2, но с влизането на Литекс във втория ешелон, съществуването на тази формация става излишно.

Не е ясно какво ще се случи с наставника на дубъла Светослав Тодоров. Той пое тима с много амбиции, но в пролетните срещи представянето е неубедително. Все пак Тоди се смята за един от най-перспективните млади треньори в България и е твърде вероятно Гриша Ганчев да му намери място във футболната структура, която изгражда.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК