Г-н Домусчиев, в Турция дори не правят така

1
- -

Властелинът на Лудогорец Кирил Домусчиев съумя с действията си да настрои срещу себе си солидна част от футболната общественост. Сред тях и легенди, а убийствения коментар на Наско Сираков наскоро е най- пресен. Кръвни врагове като ЦСКА и Левски негласно се съюзиха срещу уж футболното чудо от Разград, в това число синьо- червените запалянковци дето до вчера се ненавиждаха и се биеха до кръв помежду си. На какво се дължи обаче този катарзис и що за заслуга има т. нар. Домус ага? Да вземем например и изминалото вече дерби с ЦСКА на Лудогорец Арена в Разград.

Прекрасна инвестиция в спортна инфраструктура, база за пример, вкл. и за ДЮШ. Може би парите ще се избият някой ден. Но кому е нужен този провокативен и абсурден „изолатор“ за гостуващата агитка от дебел плексиглас и арматура? Та в една Турция дето е любима на феодала от Делиормана, не правят така. Какво значи да поставиш шумозаглушителни стъкла в сектора за гости и да не се чуват песните на агитката? Бомби ще хвърлят или ще псуват по нечии адрес? Меко казано- несериозно. Та нали, вече има камери, полицията допълнително е нащрек и който прегреши, за якичката и навън. Че може и някой пердах да отнесе. Гостуващата агитка ще надвика тази на домакините? Ами логично е! Лудогорец е отскоро на голямата сцена и тепърва набира доверие.

Даже кренвиршите с хлебче и напитки на корем, са излишен разход, защото става въпрос за естествен и поетапен процес. Друго е тревожното! Слага се антибългарска сурдина в устите на най- гласовитите, многочислени и ревностни фенове извън Разград. Не е тайна, че това са тези на ЦСКА, Левски, Ботев, Локо Пд и др. Та сред тези ултраси има патриоти и те правят видими или невидими дела вкл. и извън стадионите. А на тях те пеят с цяло гърло Мила Родино, Шуми Марица, Тих бял Дунав, Велик е нашия войник, Вятър ечи Балкан стене, Песни за Апостола и много други. Защо това прекрасно музикално творчество на известни композитори и текстописци, да не се чуе и усети със сетивата, макар й от устата на запалянковци.

Нима двуезичния Разград няма нужда от патриотично гориво? Едва ли! Всеки град има, а стадиона и спорта като цяло имат освен всичко и възпитаващата роля. Само да има кой да го разбере и приложи обаче. Ето защо в Турция няма как да има „аквариум“, там има също екзалтирани фенове, които с цяло гърло пеят патриотични песни и вдигат тонуса на любимците си в труден момент. И тук идва вече момента, а има ли кой да ги чуе и усети със сензорите си тези песни у нас?

В Лудогорец специално не. Там интернационала е пълен и българите са само за цвят, в стартвия състав са най- много двама. Реално многомилионната селекция на хегемона вреди на националния отбор, защото не излъчва качество и количество за представителната гарнитура. Егоистично се преследват бързи печалби, а на българските футболисти някой ден ще им дойде реда. Даже не рядко мача като не тръгне по сценарий, ненужно рамо удрят и реферите. Не всички разбира се. И каква стана тя?

Български отбор, а отблъсква с атибългаризми. Шефът на БФС Борислав Михайлов странно мълчи, а и как да прави резки движения преди конгреса през февруари?! Не е тайна, че Домусчиев е верен съюзник и ще се направи и невъзможното за нов мандат на недосегаемия Първи в бг футбола.

Мнозина се питат за кръщавката „Домус ага“? Някои си мислят, че е заради операцията „хляб и зрелища“ в град, където турската общност е в изобилие. Да ама сред тази общност има и трезвомислещи и „флиртът“ с тях не им е по вкуса и дори ги обижда. По- скоро една случка разбуни духовете преди време.

В известен завов в Пещера, собственост на олигарха бе развят турския флаг. Тази реалност взриви социалните мрежи, особено на фона на изострената предизборна ситуация, когато се разрази тя. Та заводът е производител на фуражни добавки, премикси, активни субстанции и готови лекарствени средства за лечение, профилактика и подобряване здравето и продуктивността на животните. Фирмата разработва междинни продукти и активни субстанции за фармацевтичната промишленост.

Освен в Пещера, площадки към предприятието има в Разград и Ботевград, а в Щип- Македония даже производствени мощности. По комплексни причини обаче до българския трибагреник се развя на съседния пилон и полумесеца на югоизточната ни съседка. Това определено не срещна обществено доверие и така се започна с кръщавките. Едва ли турските партньори на Домусчиеви правят същия жест с българското знаме на тяхна територия, но това е друга тема.
Източник: Uniconbg.com

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Анонимен
Анонимен
6 години по-рано

Самозабравил се комплексар!