Дамско рали вдигна адреналина в Бургас

0
- -

30 дами взеха участие на превърналото се в традиция за града 21-о рали за жени, което от 2012 г. носи името

[sociallocker id=5830]

на неговата основателка „Елена Апостолова”.

По случай празника на жената, тази година съревнованието се проведе на 4 март, на паркинга на „Метро” Бургас, благодарение на Община Бургас, СБА Бургас и Автомобилен спортен клуб „Елена Тийм” – фамилия Апостолови.

Участничките на 21-то традиционно рали за жени „Елена Апостолова” бяха приветствани лично от зам.-кмета на здравеопазването и спорта на града – д-р Лорис Мануелян и началник дирекция „Спорт“ г-жа Веселина Деведжиева.

И тази година организаторите на състезанието изненадаха дамите с новости в трасето. То бе по-високо скоростно, включващи нови елементи. Състезателките, които бяха разпределени в четири класа, се съревноваваха в 2 манша по едно и също трасе, където се зачете най-доброто време в съответните класове. След това всички участнички премериха сили в паралелния слалом за Купата на СБА Бургас, като се изправиха една срещу друга, докато остане най-бързата от тях. Победителката бе лично наградена от г-н Димитър Бойчев и г-жа Ивелина Василева.

Тази година изненадващото бе сформирането на един нов клас – Професионален – за дами, работещи в сферата на автомобилите, като победителката бе лично наградена от официалния представител на Омникар за Бургас и дългогодишен партньор на мероприятието – г-н Иван Георгиев.

Организаторите благодарят на всички, които допринесоха за усмивките на чаровните дами, предоставяйки много прекрасни награди и подаръци, които всяка една от тях получи. Публиката имаше възможност също да си тръгне с награди от томбола, разиграна веднага след награждаването.

ГЕНЕРАЛНО КЛАСИРАНЕ:
1-во място – Саня Върбанова – с а-л „Хонда“
2-ро място – Валерия Николова – с а-л „Пежо“
3-то място – Илина Монева – с а-л „Опел“
4-то място – Жасмина Георгиева – с а-л „Пежо“
5-то място – Василена Бояджиева – с а-л „Мицубиши“
6-то място – Станислава Георгиева – с а-л „Пежо

ПОБЕДИТЕЛ ПАРАЛЕЛЕН СЛАЛОМ:
Илина Монева – с а-л „Опел“

КЛАС НАД 1600 куб.см
1-во място – Станислава Георгиева

КЛАС ДО 1600 куб.см
1-во място – Саня Върбанова

КЛАС ДО 1400 куб.см
1-во място – Валерия Николова

КЛАС ДО 1200 куб.см
1-во място – Таня Стоянова

СПЕЦИАЛНИ НАГРАДИ:
НАЙ-ГОЛЯМА УЧАСТНИЧКА : Цвета Петкова
НАЙ-МАЛКА СЪСТЕЗАТЕЛКА: Александра Чолакова
НАЙ-ПРЕЦИЗНА СЪСТЕЗАТЕЛКА: Миролюба Влаева

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]