Дунав договори играчи на ЦСКА и голмайстора на Втора лига

0
- -

Дунав е много близо до договорка с 4 нови футболисти. На този етап от Русе са обявили привличането на двама -левия бек Преслав Петров (22 г.) от Лудогорец и десния бек Христо Попадийн (23 г.) от Ботев Враца. Драконите са на път да вземат и двама играчи от ЦСКА, още един от Първа лига и един от Втора лига. Според информация на „Тема Спорт“ за сигурно ново попълнение може да се смята вратарят на армейците Александър Конов (23 г.), който през част от сезона бе резерва в представителния отбор и пазеше за дубъла във Втора лига. Той е родом от Русе и се разбра с клуба веднага след последния кръг, в който ЦСКА гостува на драконите (0:1) и Конов бе под рамката.

Дунав има договорка с още един футболист от армейците, който е играл за втория състав през изминалия сезон. По всяка вероятност става въпрос за вътрешен халф.

Русенци са на път да привлекат играч от Първа лига с изтичащ договор, а също и голмайстора на Втора лига Димитър Георгиев (25 г.), който е част от Локо София. С нападателя е постигната договорка по отношение на личните условия. Проблемът е, че той има все още контракт с железничарите, но опитва да го разтрогне. От Локо обаче искат трансферна сума за правата му. Така ситуацията около Георгиев е малко по-сложна, но почти сигурно той ще заиграе за Дунав от новия сезон.

На този етап програмата пред отбора е да стартира подготовка в Русе днес. От 15 до 25 юни е планиран лагер в Трявна. На 16-и има контрола с Берое, която ще се играе в Стара Загора. На 23-ти ще има проверка и с новака в елита Етър. Остава да се уточни къде – дали на стадион „Ивайло“ във Велико Търново, или на този в Дряново, който е в много добро състояние, тъй като беше изграден по европроект. В случай че Дунав не участва в евротурнирите, ще има още един лагер.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК