Емил Димитров: Който говори за разединение, да си пие редовно хапчетата

0
- -

Популярният привърженик на ЦСКА Емил Димитров говори пред „Тема Спорт“ по някои актуални теми около клуба, свързани с процеси извън терена. Димитров имаше основна роля при преструктурирането на армейците преди година, а сега е чест посетител на мачовете в Борисовата градина. Той следи отблизо ситуацията в ЦСКА.

Г-н Димитров, каква е оценката ви за изминалия сезон?
– Есента беше нормално резултатите да не са твърде задоволителни и да са по-колебливи. В началото на сезона бе събран изцяло нов отбор и това не можеше да не повлияе. Беше нормално да има трусове в играта. Сработването не става отведнъж. Но през пролетта видяхме, че обликът беше изчистен и има сериозно подобрение. Ясно е, че ЦСКА е най-конкурентният отбор на Лудогорец. Това стана факт през втория дял от шампионата. Всички отчетоха големия прогрес при ЦСКА във всяко едно отношение.

Мнозина специалисти изразиха мнение, че ЦСКА е бил най-добрият тим през пролетта…
– Абсолютно, то се вижда. Можем да сме доволни от представянето през втория дял. ЦСКА надигра всеки един съперник през пролетта. Дори и в мачовете, които не спечели, бе по-добрият отбор на терена.

Доколко сте изненадан от новината, че ЦСКА няма да може да играе в евротурнирите през това и следващото лято? И има ли някакво развитие около тази тема, клубът обжалва…
– Честно казано, не съм в течение с процесите, този въпрос трябва да бъде зададен на ръководството на клуба.
Веднага след като стана ясно първоначалното решение на УЕФА, вие казахте пред „Тема Спорт“, че то до голяма степен се дължи на неправилно зададен въпрос…

– И продължавам да го твърдя. Това си е моето мнение и съм убеден в него. Ако въпросът беше зададен правилно, предполагам, че и отговорът щеше да бъде друг.

От ЦСКА обявиха, че е имало и доноси срещу клуба…
– Е, нали сме българчета. Нещо друго да сте очаквали? Нали знаете вица за казана на българите в ада. Единственият, който не се пази от дявол. Един като тръгне да излиза нагоре, другите го дърпат за краката обратно. Нищо ново под слънцето.

Готвят ли се нови атаки срещу ЦСКА? Имате ли информация за такива?
– Този, който ги мисли тези атаки, винаги ще измъдри още нещо, нямам съмнение. Очакваме включване.

Сега предстои и важен търг за базите, как очаквате да се развие? И въобще доволен ли сте от посоката, в която върви ЦСКА?
– Ако в клуба продължава да се работи по този начин, трудно някой ще вземе шампионската титла от него. Това съм го казвал вече. Що се отнася до базите – ще видим какво ще се случи, но е ясно, че те принадлежат на ЦСКА. Да не припомням отново репликата за калните ботуши…

Как гледате на думите на заместник изпълнителния директор на БФС Павел Колев, че има разединение сред публиката на ЦСКА?
– Препоръчвам му редовно да си пие хапчетата по темата за разединението. Нека в БФС да си вършат тяхната работа и да не се занимават с ЦСКА. Защото ЦСКА е много голям, а те са някакви малки… да не казвам какви, които само църкат отнякъде.

От футболния съюз се похвалиха, че Борислав Михайлов е направил много усилия, за да се намери решение за ЦСКА…
– Не коментирам.

Каква е ситуацията около Христо Стоичков? Покрай визитата си в България ще има ли досег и с ЦСКА?
– Той се прибира за мача на Митко Бербатов, обещал е да играе и ще играе. Ще представи и нова книга (б.р. – „Как да печелим във футбола – 88 съвета от номер 8“). Дали ще има нещо покрай ЦСКА, нямам представа, не се знае засега.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК