Започва „Данониада“ 2017

0
- -

На 22 април в града под тепетата ще се играят първите мачове от двайсетото юбилейно издание на „Данониада” – единственият по рода си футболен турнир за деца до 12 годишна възраст.

На градския стадион в Пловдив ще се срещнат отбори от Пловдив и цяла Южна България, които ще се борят за купа “Данониада”. Мачовете започват от 9.30 часа и са отворени за публика. Първите два класирни отбора ще продължат участието си във финалите на турнира в София.

Регионалната фаза на “Данониада” продължава до края на месец май, а домакини на срещите  ще бъдат градовете:

Пловдив – на 22.04.2017
Плевен – на 29.04.2017
София – на 13.05.2017
Варна – на 20.05.2017

Заявки за участие се приемат до един ден преди мачовете в съответната зона.  На интернет адреса на турнира www.danoniada.bg отборите от цялата страна могат да се запишат в една от четирите зони. Право да се включат имат всички отбори, съставени от деца до 12 годишна възраст, в това число смесени отбори или отбори изцяло съставени от момичета.

За пръв път по време на “Данониада” 2017 ще бъдат организирани и образователни игри за децата на тема “Събирай разделно”. Програмата е част от съвместна инициатива на “Данон България” и “Екопак”, а целта е малките футболисти да бъдат и убедени в ползите от разделно събиране на отпадъците.

Националният турнир „Данониада” е разделен на две фази: зонална, с участието на всички записани отбори и финал в София между първите два отбора от всяка от четирите зони.  Първите два отбора от всяка зона се класират за финала на турнира, който ще се проведе в София. Победителят в тазгодишното издание на „Данониада” ще премери сили през есента с 32 отбора от цял свят на „Международна купа Данон” в Ню Йорк.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК