Започва силният детски футболен турнир в Созопол

0
- -

Днес в гр. Созопол започва силният детски футболен турнир „Флагман Къп” 2017.  Най-добрите детски футболни школи в България, за деца  родени през 2007 г., ще се срещнат на „Арена Созопол” в битка за първото място. Футболното съревнование се организира от ПФК „Нефтохимик“ – Бургас и генералния спонсор на събитието хотел „Флагман“ – гр. Созопол, с подкрепата на „Пристанище Бургас“ ЕАД, Община Созопол и БФС.

Състезанието ще се проведе в две фази – групова и финална. В груповата фаза отборите ще бъдат разделени на две групи, играейки по схемата всеки срещу всеки.  В зависимост от класиранията в групите, ще се проведат финалните срещи.

В мача на откриването на турнира в 16.00 часа, ще се срещнат отборите на  ПФК „Нефтохимик 1962“ – Бургас и „Черно Море” – Варна.

Веднага след тях от 17.00 часа играят отборите на ФК „Созопол“  и „Ботев“  – Пловдив от другата група. От 18.00 часа е мачът между „Лъвчета” – Сф и „Етър” – Велико Търново, а в 19.00 часа от групата на ПФК „Нефтохимик 1962“  ще се срещнат отборите на „Локомотив“ – Горна Оряховица и „Академик“ – Свищов.

В петък всички отбори ще изиграят по два мача от групите си, като преди обяд мачовете започват в 09.30 и свършват в 13.30 часа, а след обяд стартират в 16.00 и приключват в 20.00 часа.

В събота ще се изиграят финалните срещи, като големият финал за 1-во и 2-ро място е предвиден за 12.30 часа. Награждаването и закриването на турнира ще бъде около 13.30 часа.

Първите три отбора ще получат купи и медали, а за най-добрите играчи са предвидени индивидуални награди.

Това е първото издание на турнира, но поради големия интерес и благодарение на  подкрепата на Община Созопол в лицето на кмета Панайот Рейзи и Българския Футболен Съюз, се очаква „Флагман Къп”  да стане традиционен и за в бъдеще да се канят и чуждестранни отбори.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК