Обертан: Нямам търпение за мача в неделя. Искам да бележа голове и да спечеля шампионата! (ВИДЕО)

0
- -

Френското крило Габриел Обертан даде първото си интервю пред Левски ТВ. Преминалият през академията Клерфонтен играч разказа за своя престой в Манчестър Юнайтед, работата със сър Алекс Фъргюсън и очакванията си за престоя в Левски.

„В отбора ме приеха доста добре. Адаптирах се бързо, климатизирах се бързо, защото всички момчета в отбора знаят английски език. Всички треньори също говорят английски, така че се разбираме доста добре. Дайте ми шест месеца и ще се върна пред камерата и ще кажа няколко думи на български. Предвид това, че съм играл в Русия, звучи малко като руски. Мога да броя на руски и да казвам „здравей“. Аз обичам да уча нови езици, така че ми дайте шест месеца и ще говорим отново.

Доста приятно съм изненадан от България. Когато идвах, не знаех какво да очаквам. Всички говорят английски. Чувствам се като в Париж, Мадрид или Лондон.

Родителите ми искаха и да уча, но на мен наистина ми харесва. Обичам да научавам нови неща за света, така че обичам да уча. За някои играчи може би е трудно, но аз успявах да съчетавам учението с футбола. Да, в един момент вече трябва да се съсредоточиш върху едно от двете.

Първото нещо, което научих в академията на Клерфонтен беше дисциплината. 12-годишен вече трябва да тренираш по два пъти на ден. Наистина е трудно, защото си далеч от семейството. Трябва да тренираш във всякакви условия. Лесно е да играеш футбол, но понякога е трудно да се настроиш психически. Първото нещо, което научих, беше дисциплината.

Трансферът ми в Манчестър Юнайтед беше като сбъдната мечта. Да играеш за легендарни клубове като Юнайтед, Ювентус. Знаех, че докато бях във Франция те са ме следили. Когато обаче това нещо стане факт, чувството е наистина невероятно и нямаш търпение да започнеш да играеш за отбора. В Манчестър понякога ти се струва, че това е друг спорт, съвсем различен отбор. Да играеш под ръководството на сър Алекс Фъргюсън… Просто няма по-добър специалист. Съвсем различна класа е да играеш за Манчестър Юнайтед. Фъргюсън е мениджър в истинския смисъл на думата. Той следи всичко. От хората от кухнята до пресата. Приятелски настроен е към всички, но когато дойде денят за мача, той те мотивира и изстисква максимума от теб. Той е най-добрият треньор, за когото съм играл.

Наблюдавах мача на Левски с Хайдук от Лига Европа. После гледах и този в Пловдив. Бях изненадан, че футболът тук също е физически. Но идвам от Премиър лийг и мисля, че няма да имам проблеми. Но имаме доста нови играчи, така че трябва да се работи върху това. Но имаме доста силен състав и ще постигнем доста успехи. Лично аз искам да играя възможно най-много, да бележа голове и да спечеля шампионата.

Нямам търпение да дойде мача в неделя. По улиците в София вече хората ме разпознават. Нямам търпение да ги видя и тук, на стадиона. Надявам се в неделя да отбележа гол и да започна сезона по най-добрия начин“, коментира Обертан. Той все пак показа, че е научил и нещо на български, като завърши интервюто със „Само Левски, бейби“.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК