Красен Кралев предупреди кмета за измама

0
- -

Красен Кралев е изпратил писмо, адресирано до кмета на Бургас Димитър Николов. В него се Министърът на младежта и спорта в оставка изразява „безпокойство относно дейността на

[sociallocker id=5830]

Българската асоциация за мини футбол“. По данни на БФС, БАМФ води комуникации с представители на български общини, кметства и институции, представяйки се като партньор на БФС. БАМФ, обаче не е част от структурата на БФС.

„В Министерството на младежта и спорта постъпиха писма от Българския футболен съюз (БФС), изразяващи безпокойство относно дейността на Българската асоциация за мини футбол (БАМФ).

По данни на БФС, БАМФ води комуникации с представители на български общини, кметства и институции, представяйки се като партньор на БФС.

БАМФ, представлявана от Лъчезар Паланков, не е част от структурата на БФС и съответно не е носител на правата за организирането на международни турнири, първенства и състезания по смисъла на Закона за физическото възпитание и спорта.

В тази връзка следва да знаете, че единствено БФС с председател Борислав Михайлов има издадена спортна лицензия № 002500 от Министерството на младежта и спорта, която му дава право да администрира съответния вид спорт на територията на Република България и да го представлява пред държавата и международните спортни организации.

Състезания от държавния и международния спортни календари по футбол на територията на страната могат да бъдат организирани от БФС или от членуващите в него клубове и то само при условия, определени от съюза и в съответствие с действащите нормативни документи.

В случай, че БАМФ провежда турнири, състезания и първенства на територията на Република България, действията се извършват без съгласието на БФС и в нарушение със Закона за физическото възпитание и спорта. Неспазването на нормативните изисквания на българското законодателство, респективно – липсата на медицинско обслужване, охрана, неправоспособни съдии и др. може да доведе до тежки увреждания и/или смърт.

Предвид гореизложеното се обръщам към Вас с молба да не допускате извършването на нерегламентирана спортна дейност на територията на Вашата община“, се посочва в писмото от Министъра на Младежта и спорта в оставка.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]