Милан продължава наказателната си акция, тресна Рома насред Вечния град (ВИДЕО)

0
milan roma
- -

Милан продължава възходящото си представяне под ръководството на Дженаро Гатузо. „Росонерите“ победиха с 2:0 като гости Рома, което бе 12-и мач поред без загуба за тях във всички турнири. По този начин Дявола събра 44 точки, изравнявайки се по този показател с шестия Сампдория. Рома пък от своя страна не успя да се завърне третото място и дори вече е извън зона „Шампионска лига“ – на пето място с 50 точки.

През първото полувреме Рома държеше инициативата, но без да съумее да застраши сериозно Донарума. От своя страна гостите също нямаха чисти голови положения.

Втората част започна вихрено на Милан. В 48-ата минута Сусо намери в наказателното поле Кутроне, който технично с пета прати топката в наказателното поле за 0:1. Рома можеше бързо да изравни, но удар на Патрик Шик мина встрани от вратата. Кеси отправи мощен изстрел, но вратарят на домакините изби в корнер. След неговото изпълнение, Чалханоглу нанесе удар извън наказателното поле, но Алисон улови. Малко по-късно отново Чалханоглу можеше да се разпише, но ударът му по диагонала премина до лявата греда. В 73-ата минута Калинич бе изведен на отлична позиция, но вратарят спаси удара му. При добавката Романьоли също не успя да се разпише и да реши всичко в мача. Минутка по-късно обаче нямаше прошка за Рома. Калинич изведе сам срещу вратаря Калабрия, който технично копна над Алисон за 0:2. До края на мача римляните натиснаха сериозно своя съперник, но така и не успяха да стигнат поне до почетно попадение. В даденото продължение пък Милан можеше да оформи и класиката в резултата, но Борини пропусна от непосредствена близост.

Без име 8