Миньор скочи след зверския бой в Пазарджик: Заради Хебър по чудо не се стигна до смърт

0
- -

Зверски бой се разигра между фенове на Хебър и Миньор по време на съботния мач в Пазарджик (1:0). Още във 2-ата минута привърженици на пазарджиклии прекосиха целия стадион, за да стигнат до сектора за гости, където имаше около 30 ултраси на перничани, пише „Тема спорт“. През това време полицията се разправяше с останалата част от феновете на Миньор пред входовете, които се оплакваха, че цената на билетите за тях е по-висока, отколкото за домакините. Така феновете на Хебър стигнаха безпрепятствено до сектора за гости, където нахлуха с винкел и влязоха в жестока ръкопашна схватка. Перничани обаче отблъснаха атаката, най-вече благодарение на тартора на агитката си Петър Илиев – Пешо Буферо. Той изстрелваше фойерверки по ултрасите на Хебър и ги принуди да се оттеглят. Едва след това полицията се намеси и прекрати мелето. Всички тези събития се разиграха пред кмета на Пазарджик Тодор Попов и майката на Христо Стоичков – Пенка, които бяха на стадиона.

От Миньор излязоха с декларация по повод боя: „Ръководството на ФК Миньор застава зад своите привърженици и осъжда опитите за прехвърляне на вината от болната на здравата глава, относно инцидентите в началото на мача между Хебър и Миньор.

По време на футболната среща грубо бе нарушена Наредбата за първенствата и турнирите на БФС и бяха застрашени здравето и животът на привържениците на Миньор. Заради небрежност от страна на клуба домакин Хебър и делегатът на БФС г-н Валентин Борисов се стигна до ексцесии в сектора за гости, които по чудо не завършиха със смърт.

Напрежението нарасна минути преди първия съдийски сигнал на Волен Чинков и то бе породено от различната цена на билетите за домакини (3 лв.) и гости (5 лв.), с което бе нарушен член от наредбата.

Закъснялата реакция на дежурния делегат на БФС за помощ от страна на полицията, която бе извън стадиона, до голяма степен пък допринесе за грозните сцени, ранените зрители и спирането на мача за около 5 минути“, се пише в част от декларацията на Миньор.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК