Поне двама от новите в ЦСКА започват с Ботев (Пд)

0
- -

Поне две от летните попълнения на ЦСКА са с голям шанс за титулярно място в предстоящия двубой с Ботев. Срещата от 3-ия кръг е в неделя, 30 юли, в Коматево от 18:45 часа. Като титуляр се очертава да стартира португалецът Тиаго Родригес, който, макар и изостанал с подготовката, може да издържи на добро ниво 75 минути, пише „Тема спорт“. Той ще действа или като вътрешен халф, или на позицията зад нападателя. Това зависи от здравословното състояние на сънародниците му Рубен Пинто и Давид Симао, които са с травми от миналата седмица и не е на 100% сигурно, че ще са готови за мача в Коматево. Двамата бяха подложени на прегледи вчера, а днес се очакват резултатите.

Сериозни шансове да стартира в Коматево има и литовският вратар Витаутас Черниаускас, след като Георги Китанов допусна решителна грешка, довела до загубата от Лудогорец (0:1). Третото попълнение Енрике Рафаел пък бе титуляр срещу разградчани и би могъл да получи нов шанс от първата минута. В мача на „Армията“ бразилецът действаше зад нападателя, но е опция да стартира и по крилото.

В двубоя с разградчани Меркадо и Десподов по фланговете направиха доста слаб мач и няма да е изненада, ако седнат на пейката срещу Ботев. А Рафаел може да мине на позицията на един от двамата. Така съществува вероятност ЦСКА да пусне за първи път като титуляри и трите си летни попълнения.

Поне на този етап други нови не са договорени. Главният мениджър на клуба Стойчо Стоилов бе попитан след срещата с Лудогорец дали отборът има нужда от още подсилване и отговори: „За какво? Ние и с 10 човека стояхме много добре, но си плащаме дан за младостта на отбора“, коментира Стоилов.

Все пак в ЦСКА се оглеждат за централен защитник и централен нападател, които да засилят конкуренцията на тези постове. Стамен Белчев заяви след двубоя в събота, че селекцията не е приключила.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК