Преди Нефтохимик – Витоша (вероятен състав)

0
- -

Нефтохимик излиза срещу Витоша (Бистрица) в своя мач на годината. Срещата – бараж за място в Първа лига е днес, от 20:00 ч., на ст. „Трейс арена“. „Шейховете” са опрени до стената, като в 90-те или повече минути на двубоя трябва да покажат, че заслужават да запазят мястото си в родния елит и през следващия сезон.

Бургазлии са пределно мотивирани да изиграят най-добрия си мач за този сезон. До момента те записаха серия от негативни игри и резултати, които ги поставиха в положение да решават участието си в елита с един мач. Единствената светлинка в тунела бе представянето им след Нова година, когато в поредица от двубои нямаха загуба, включително равенство с шампиона Лудогорец. След загубата от Черно море, обаче тимът отново тръгна стремглаво надолу. В плейаута срещу Славия представянето отново беше далеч от необходимото ниво, като в София бяха допуснати 2 гола за първите 5 минути игра. Въпреки това, „зелените” футболисти и ръководители са убедени, че отборът ще успее да покаже характер и да заличи всички негативни моменти с убедително представяне и победа над Витоша. Очакванията са Христо Янев да излезе с по-офанзивен състав. Ранен гол до голяма степен ще свали напрежението от играчите и ще им позволи да разкрият възможностите си. В отбрана пък ще действа на сигурно, без да се предприемат каквито и да било рискове.

Наставникът на тима Христо Янев има да решава сериозни кадрови проблеми. С контузии са Венцислав Христов, Илия Миланов, Владислав Романов, Георги Вълчев, Станислав Маламов, Емануил Манев и Виктор Хомей. Все пак, няма да бъде учудващо, ако някой от тях бъде вдигнат „на пожар” и успее да помогне в мисията за спасяване на елитния статут. По всяка вероятност, поне двама от състезателите с травми ще бъдат на линия за решителния мач.

Вероятен състав на Нефтохимик: Янко Георгиев, Костадин Велков, Ангел Грънчов, Илия Миланов, Ранди Онуоха, Иван Вълчанов, Николай Дюлгеорв, Йордан Йорданов, Владислав Романов, Галин Иванов, Костадин Хазуров

Резерви: Ивайло Василев, Георги Хашев, Михаел Орачев, Живко Петков, Мариян Огнянов, Яни Пехливанов, Симеон Русев

Наказани: Няма

Контузени: Венцислав Христов, Георги Вълчев, Станислав Маламов, Емануил Манев, Виктор Хомей

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК