Прокоба тегне над бургаския футбол

0
- -

Невероятна прокоба тегне над бургаския футбол. Като че ли тази игра е заклета да не се развива в морския град. Този процес се забелязва от 2007 година, когато всичко бе обърнато с краката нагоре. Черноморец се намести на стадион Лазур, а две години след това Нефтохимик бе изгонен в Долно Езерово и почти заличен. Създаваха се дружества със смесено участие, трупаха се дългове, рушаха се бази и стадиони. ПСФК Черноморец фалира, а сега шепа ентусиасти се опитват да върнат тази запазена марка отново на футболната карта.

През миналата година Нефтохимик получи по служебен път шанс да играе в „А“ група. За съжаление, въпреки хвърлените средства и бюджет от почти 3 милиона лева, сега отново отборът е във втория ешелон, с неясно бъдеще и финансиране. Отборът се напълни с наемници, които го предадоха в най-важния мач за годината. Така се стигна до срамът с Витоша – Бистрица. Беше нает треньорски щаб с много претенции, добре заплатен, който обаче не оправда доверието. В същото време в града има голям брой специалисти и футболни хора, които стоят без работа.

Може би и крайно време в бургаския футбол да настъпи обединение в името на доброто бъдеще и в името на развитието. Защото омразата и разединението доведоха до това срамно положение. Безсмислено е да се дава примерът с Русе и Дунав. Всеки отбор и град си има свой път. Лошото е, че тук в Бургас са настъпили безпътица и безвремие, от които няма излизане…

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК