Прохазка: Ще се борим и за титлата, и за купата! Няма да играя за друг отбор в България, освен Левски (ВИДЕО)

0
- -

Полузащитникът на Левски Роман Прохазка заяви, че иска да спечели трофей със „сините“.

Словакът отговори на въпроси на фенове пред клубната телевизия на столичани.

„Аз лично имам единствена цел – да вдигна трофей с Левски”, коментира халфът.

„Мисля, че тази година имаме шанс за това и ще направим всичко възможно, за да зарадваме не само нас, но и много, много хора“, каза Прохазка.

„По принцип не обичам да обещавам, още повече че не зависи само от мен. Но ще се борим и за титлата, и за купата, докато имаме шансове. Мога да кажа, че всички се надяваме да вземем поне един трофей през този сезон“, допълни Прохазка, който смята, че клубът се развива добре в последните месеци.

„Сега всичко е наред и клубът върви в правилната посока. Атмосферата в съблекалнята е добра, настроението е страхотно. През лятото дойдоха много футболисти и все още се опознаваме. Добър колектив сме, но за истинско приятелство трябва повече време“, каза Прохазка.

Той е доволен, че работи с опитен специалист като Делио Роси, но признава, че се е стараел да научава по нещо от всички треньори в „Левски“.

„Делио Роси е голям специалист. Има богат опит. Сега тренираме повече тактика, отколкото при предишните треньори. Смятам, че се подобряваме в това отношение. Имаме и добра физическа подготовка. Радвам се, че работим с такъв треньор“, каза той.

„За мен като футболист е важно да изпълнявам задачите си на терена. По принцип не е добре да сменяш постоянно позицията си, но аз вече свикнах. Смятам, че съм най-силен на поста вътрешен халф, но съм играл и като десен и ляв бек, като крило. Не винаги се е получавало, но винаги съм се старал да давам най-доброто от себе си“, допълни словакът.

28-годишният полузащитник има контракт със „сините“ до края на сезона, но на този етап не е водил преговори за продължаването му.

„Засега не съм получил предложение за нов договор и затова не мога да кажа дали ще оставам, или ще си тръгвам. Има време. Всичко е въпрос на разговори“, каза той.

„Не бих приел оферта от друг български клуб. Четири години съм в „Левски“ и не искам да играя на друго място в България“, допълни той.

Прохазка очаква оспорвани срещи в Първа лига през пролетта и се надява на повече изразителни победи с „Левски“.

„Очаквам интересно първенство през пролетта. В първата шестица ще има добри отбори, ката че със сигурност ще има много интересни срещи“, заяви словакът.

„Всеки мач е различен. Имаше мачове, в които играхме по-дефанзивно, но имаше и мачове, в които имахме много положения, но пак бихме с по 1:0. Но 3 точки се дават за победа и при 1:0, и при 5:0. Разбира се, че искаме да бием с много голове, за да радваме феновете, но не винаги се получава, защото правим пропуски“, посочи още Прохазка.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]