Скандал около смяната на Ивелин Попов в Шампионска лига

0
- -

Месец и половина преди 30-ия си рожден ден Ивелин Попов получи дългоочакван подарък -първо участие в мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Дебютът на българския национал не се получи особено бляскав. Той започна гостуването на своя „Спартак“ (Москва) в Марибор срещу едноименния словенски първенец на резервната скамейка и влезе едва в 85-ата минута, когато Дамян Бохар изравни за крайното 1:1. Преди това в 59-ата Самедов бе открил за гостите.

Така първият мач на Ивелин Попов в най-престижния европейски клубен турнир трая едва около шест минути и половина, а освен това смяната му бе съпроводена и със скандал, в който той обаче нямаше участие.

Бесните руски журналисти поискаха сметка от старши треньора на „Спартак“ Масимо Карера защо е сменил след изравнителния гол точно холандеца Куинси Промес, който е най-острият нападател в тима.

Италианецът се оправда, че е допуснал грешка, защото видял, че Промес сочи към крака си, и помислил, че е контузен, а Попов е трябвало да влезе на мястото на друг играч.

Авторът на изравнителния гол за „Марибор“ пък и друг път е огорчавал българи. На 26 юли 2012 г., тогава едва 20-годишен, той бе титуляр за друг словенски отбор – „Мура“, който с 1:1 на стадион „Васил Левски“ отстрани ЦСКА в Лига Европа след 0:0 в първия мач.

В другия мач от първия кръг на група Е в Шампионската лига „Ливърпул“ доста наивно изпусна да стартира с победа и завърши 2:2 със „Севиля“ у дома.

Гостите поведоха в 5-ата минута чрез Бен Йедер, но домакините бързо обърнаха до 2:1 с попадения на Фирмино и Салах още преди почивката. Бразилецът пропусна да реши мача в 42-ата минута, когато удари греда от дузпа, а в самия край Кореа изравни.

Снимка: twitter.com/fcsm_official

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК