Созопол отпадна от Пирин (Бл)

0
- -

Созопол загуби от Пирин (Бл) в мач от 1/8-финалите за Купата на България. Възпитаниците на Румен Димов отстъпиха с 0:1 като домакини. По този начин „небесносините“ отпаднаха от турнира, а благоевградчани продължават към 1/4-финалите.

Първото полувреме започна с по една опасност и пред двете врати. Първо Деян Христов пропусна за

[sociallocker id=5830]

Созопол, а след това Владислав Златинов не успя да открие за Пирин. В 25-ата минута домакините като по чудо не излязоха напред в резултата. Мустафа Мустафа нанесе мощен изстрел извън наказателното поле, но топката се отби в напречната греда. 5 минути преди края на полувремето отново той имаше отлична възможност да се разпише, но от 4-5 метра стреля високо над вратата. Христов пропусна от подобна ситуация, докато за гостите Бенгюзов нанесе опасен удар, но Теменлиев изби в корнер.

Второто полувреме започна с превес на домакините, които обаче не стигаха до чисто голово положение. В 63-ата минута те имаха претенции за дузпа, за игра с ръка на „зелен“ футболист в собственото му наказателно поле. В 72-ата минута, при първата си смислена атака за втората част, Пирин успя да поведе. Влезлият като резерва Станислав Костов нахлу в наказателното поле и пусна към Даниел Младенов, който на 2-3 метра от голлинията не сгреши за 0:1. 4 минути след попадението, Борислав Борисов засече от въздуха центриране отдясно, топката се отклони в ръката на защитник на Пирин, но съдията не отсъди дузпа. В 86-ата минута Созопол пропусна уникална възможност да прати мача в продълженията. Борисов центрира отляво в наказателното поле, Деян Христов засече с глава на 4-5 метра пред голлинията, но Аргилашки показа страхотен рефлекс и изби. В последните минути футбол почти не се игра, като гостите всячески бавиха времето. В даденото на мача продължение, футболистите на Созопол наобиколиха съдията да му искат обяснение. Ситуацията приключи с директен червен картон за Ангел Делчев. След края на двубоя пък, публиката на „Арена Созопол“ изпрати в бурни освирквания съдийската тройка.

Състав на Созопол: М. Теменлиев, Анг. Делчев, Г. Хашев, Ив. Янчев, Ст. Мантаров, Як. Идризов (77′ – Як. Идризов), М. Мустафа (73′ – Б. Борисов), М. Георгиев (79′ – Кр. Тафраджийски), Кр. Пешов, М. Радев, Д. Христов

Резерви: Св. Нотев, Б. Борисов, Ант. Иванов, Г. Радев, Кр. Тафраджийски, П. Ганев, Ст. Митев

Състав на Пирин: Г. Аргилашки, К. Ничев, Юл. Попев, Ал. Ханс, Ст. Николов, Ант. Костадинов, В. Бенгюзов (63′ – Ст. Костов), Вл. Златинов, Т. Траянов (89′ – М. Чапов), Д. Благов (81′ – Р. Снадев), Д. Младенов

Резерви: В. Ганев, В. Божинов, М. Чапов, Р. Сандев, Ст. Костов, К. Грозданов, Нд. Мойеци

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]