Стамен Белчев – 365 дни с оставка в джоба

0
- -

Стамен Белчев е едно от най-силните на оръжия на ЦСКА-София. Специалистът демонстрира множество качества, които го оформят като положителен герой на „Армията“. Той пое един разбит и немощен отбор преди една година, за да го превърне в тим, който умее да играе футбол и то добър футбол. Тим, в който всеки играч знае функцията си на терена. Тим, който в края на сезона може да стане шампион. Ще заличи ли обаче един евентуален краен успех в първенството мнението на голяма част от „червените“ фенове, че Стамен Белчев е анонимник и натрапник на „Армията“? Едва ли!

Ако един ден треньорът на ЦСКА-София реши да напише книга за първата година от престоя си в клуба, тя може би трябва да бъде озаглавена – „365 дни с оставка в джоба“…

Белчев пое отбора като временен вариант. Идеята беше той да остане за кратко начело, докато шефовете намерят титуляр за поста. Резервата обаче даде бързи резултати, а в същото време ръководството се затрудни с намирането на постоянен треньор. Оттогава до ден днешен Стамен си знае, че може да бъде освободен от „Армията“ в абсолютно всеки момент. Добрата новина е, че той се е примирил с това и работи без никакво напрежение, което е и огромният му коз. Белчев е винаги уравновесен и мисли трезво, без да се влияе от влияе от голите емоции, необлагородени от интелекта, на обграждащите го на „Армията“.

Ясно е на всички, че една година, след като пое отбора Стамен Белчев продължава да не е популярен сред феновете. Част от тях дори вярват, че треньорът на ЦСКА-София получава нареждания отгоре при определянето на състава и няма никакво влияние около селекцията и продажбите. Липсата на авторитет и „червена“ визитка е определяща и за ужасно крайните фенски мнения около Белчев. Той е страхотен, когато ЦСКА-София побеждава, и абсолютен некадърник при провалите.

Стига се до интересен парадокс – при Стамен няма средно положение, а той самият е средно положение…

Източник: Христо Георгиев/ „Меридиан мач“

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]