Судува струва колкото един играч на Лудогорец!

0
- -

Броени часове остават до решителния за Лудогорец първи мач от плейофите за Лига Европа срещу Судува. За всички е ясно, че отпадане от този съперник е напълно немислимо за „орлите“, имайки предвид техните амбиции и класата на отделните единици. Литовците явно не са никак лоши, след като отстраниха цели три отбора в Европа само през този сезон – Шахтьор Солигорск, ФК Лиепая и Сион. Но първите два тима не респектират, докато в Швейцария всички освен Базел и Иънг Бойс не са нищо особено.

Какъв отбор обаче е Судува? За класата на отделните играчи показателен е фактът, че според специализирания сайт „Transfermarkt.de“ целият кадрови потенциал на треньора Владимир Чебурин е оценен на 3,55 млн. евро. Това е горе-долу колкото цената на Върджил Мисиджан (3,6 млн. евро) според същия германски сайт. За справка Лудогорец е оценен на 42,26 млн, почти десет пъти повече от Судува. И то след като вече Джонатан Кафу бе продаден за рекордните 7 млн. евро на Бордо. Иначе най-скъпите играчи на литовците са двама – Вайдас Славицкас и Андро Швърлюга.

А какъв е стилът на игра, който изповядва треньорът Чебурин? Според хората, гледали поне един мач на Судува, те играят футбол, какъвто у нас изповядва Дунав. Основно с изритани топки към централния нападател Каролис Лаукземис. Той влиза в ролята на Мирослав Будинов, който върши тази работа в русенския тим. След това топката се сваля на крилата Велиулис и Швърлюга. Класическо градене на атака през централни защитници или дефанзивен халф няма. Не е тайна обаче, че Дунав беше най-кривият съперник на Лудогорец през миналия сезон. В общо четири мача русенци се дадоха само веднъж на „орлите“. Треньорът на литовците Чебурин показва гъвкавост. За гостуванията си той залага на схема 4-3-3. Така има сигурност в защита, което е основното нещо, което казахстанският специалист иска, тъй като халфовете пред четиримата бранители са основно с дефанзивни функции. В повечето случаи въпросните играчи са Вербицкас, Янушаукас и Леймонас. При домакинствата обаче Судува играе със схема 4-4-2.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК