Технологична компания дава рамо на БК Черноморец

0
- -

Нови промени предстоят да се извършат в ръководството на баскетболен клуб „Черноморец”. Една от младите и най-бързо растящи софтуерни компании в България е изявила желание да „инжектира” финансови средства в бургаския клуб, разкриха запознати. Става въпрос за IT компания „Булпрос”, която работи основно за германския и американския пазар, като офиси има в Бургас, Пловдив, Варна, Полша, Великобритания и Канада.

Шеф на компанията, която работи в сферите на технологиите и телекомуникациите, финансовите услуги, застраховането и здравеопазването, е Ивайло Славов. Очаква се в близките дни успелият бургаски бизнесмен да пристигне край морето, за да вземе участие в извънредно общо събрание. На него трябва да се избере ново ръководство, както и председател.

След последното заседание на УС на БК „Черноморец” /в началото на 2017 г. – б.р./ за председател бе избран Дечо Коешинов. В настоящото ръководство са още Пламен Янев, Радостин Стоянов, Димитър Рошманов. Те поеха нещата в свои ръце в тежко за клуба време. „Черноморец” изпитва големи финансови затруднения и беше под угрозата да прекрати своето съществуване.

Според членовете на управата причините за това са предишните две ръководства, натрупали огромни финансови задължения. В свое писмо до обществеността тогава УС посочи, че сумата, която е необходима за „Черноморец”, е по-малка от траншовете, осигурявани на предишните ръководства – последните 2 години близо 360 000 лв., довели клуба до фалит.

След идването на новия сериозен спонсор, в лицето на „Булпрос”, по всичко изглежда, че ще има сериозни рокади в ръководството на клуба. Очаква се новите собственици да влязат в клуба най-скоро време, за да станат ясни целите и насоките за развитието на 71-годишния баскетболен „Черноморец”.