Треньорът на Етър записва курс за лиценз „А“

0
- -

Треньорът на Етър Станислав Генчев е сред приетите кандидати за курса за лиценз УЕФА „А“ в треньорската школа към БФС. Той ще бъде част от 25-ата група за футболисти с минимум 7 години стаж в клубове от Първа дивизия, пише „Меридиан мач“. Останалите 16 от одобрените също са познати имена, но нито един от тях към момента не изпълнява функции на старши в Първа лига. Само за четири дни обучение, те ще завършат първия си семестър и именно това претупване е в основата на сериозния скандал, който назрява между още няколко федерации и ръководството на НСА. С подобно раздаване на лицензи, каквото настояват да правят и в други спортове като леката атлетика, тениса и каратето и което заобикаля наредбата на Министерството на спорта за минималните изисквания към спортно-педагогическите кадри, се компрометира Треньорският факултет на едно от най-реномираните висши спортни учебни заведения в света. Кадрите, които там се обучават в по 3200 присъствени часа за бакалавърска степен и за които държавата плаща по над 5000 лева за студент на година, продължават да бъдат принизявани и не получават възможност за реализация за сметка на такива, които са със средно образование и с максимум 320 учебни часа взимат най-високия лиценз на УЕФА.

Конкретно за новоприетите в курса на Генчев от треньорската школа съобщават, че до 29 септември трябва да платят таксата, а от 9 до 13 октомври ще са лекциите и упражненията от първия семестър.

KУPC ЗА ЛИЦЕНЗ УЕФА А, ГРУПА 25

Александър Тунчев, Антон Бачев, Борислав Караматев, Георги Владимиров, Дарко Савич, Димитър Мутафов, Емил Петков, Иван Найденов, Йордан Юруков, Крум Бибишков, Никола Домакинов, Петър Златинов, Саша Симонович, Станислав Ангелов, Станислав Генчев, Стефан Дончев, Христо Господинов.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК