УЕФА посече съдиите ни

0
- -

УЕФА отново посече съдиите ни, като не вдигна нито един представител на България в категория. Така всичките ни рефери остават закотвени на най-ниското равнище, което означава, че трудно ще получават назначения за важни мачове. В същото време един куп съдии са били промоти-рани, и то от държави като Беларус, Македония и Словения.

В най-ниската, трета група остават Станислав Тодоров, Николай Йорданов и депутатът Стефан Апостолов. Във втора са Георги Кабаков, Никола Попов и Ивайло Стоянов. Над тях има първа и елитна група.

И трите ни представителки при жените са на най-долното равнище – трета група. Това са Галя Ечева, Християна Гутева и Димитрина Милкова.

България има само един съдия в елитна група и тя е на футзал. Борислав Колев запазва статута си сред най-добрите арбитри на континента. Траян Енчев остава в първа, Калин Кинов е във втора и Калоян Кирилов в трета на футзал.

Само двама рефери са добавени в елитната група за следващия сезон. Това са германецът Феликс Цвайер и холандецът Дани Макалие. Макалие сменя сънародника си Бас Нийхиус, който губи статута си и е свален в първа група. Същата е съдбата на норвежеца Одд Моен, който също губи категорията си, а това се отразява и на хонорарите, които получава.

Изваждането на Моен от елитната група е огромна изненада, защото той е в списъка на ФИФА за световното първенство в Русия догодина и това е първият случай в историята, когато това се получава.

Третият, който изчезва от елитната група, е англичанинът Марк Клатенберг, който обяви, че се оттегля от футбола, за да работи в Саудитска Арабия.

Източник: „24 часа“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК