Фенове на ЦСКА атакуват Красен Кралев с въпроси за базите

0
- -

Спортният министър Красен Кралев е получил десетки съобщения във Facebook от фенове на ЦСКА през последните дни, пише „Тема спорт“. Поводът за това е ситуацията около базите на клуба. Кралев на няколко пъти през последните месеци коментира какво се случва с тях и кога може да има развитие около провеждането на конкурс за отдаването им под наем. За последно министърът говори по темата на 17 септември (неделя), когато заяви: „Задачата е да сме готови с конкурса до три седмици, плюс-минус някой ден отгоре“. Този срок изтича на 8 октомври (неделя) и феновете тръпнат в очакване дали ще има развитие дотогава, като показват все по-голямо нетърпение и обостреност.

Малко по-рано – на 8 септември, Кралев направи друг анонс за базите, който обаче по една или друга причина не бе изпълнен. Тогава той заяви, че до края на септември трябва да бъдат обявени условията за кандидатстване в конкурса. А още по-рано – на 10 юли, пред „Тема Спорт“ министърът обяви: „Конкурсът за базите на ЦСКА ще се проведе до два месеца“.

Отлагането на сроковете във времето явно започна да изнервя сериозно многобройните фенове на армейците, които в опит най-после да получат яснота около процедурата заляха с куп съобщения Кралев. Много привърженици му писаха с въпрос: „Г-н Кралев, септември мина! Ние, привържениците на най-големия клуб в България ЦСКА, болно се интересуваме – какво става с базите?“.

Засега министърът пази мълчание по въпроса. „Тема Спорт“ опита да се свърже с Кралев вчера, но той заяви единствено: „Зает съм, в момента не мога да говоря“.

Както е известно, ЦСКА иска да вземе „Армията“ и Панчарево за 30 години и да направи още по-мащабни инвестиции в базата. До този момент бе подменена тревната настилка на стадиона в Борисовата градина, а Панчарево от джунгла се превърна в спортен комплекс с три терена, изцяло обновени съблекални, осветление и още много други подобрения.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]