ЦСКА иска холандец от САЩ

0
- -

В ЦСКА-София сериозно са запретната ръкавите, за да спечелят титлата тази година. На „Армията“ искат да отговорят подобаващо на впечатляващата селекция, направена от Левски и на трансферите на Лудогорец, пише „Меридиан мач“. Трансферна цел №1 на ЦСКА-София през зимата е Роланд Алберг, твърди авторитетният американски журналист Кристиан Дайър. 27-годишният холандец в момента е футболист на клуба от МЛС Филаделфия Юниън. Интересно е, че американците вече са отхвърлили две оферти за звездата си от Европа, но все още е актуално предложението на ЦСКА-София.

27-годишният Роланд Алберг е роден в холандското градче Хоорн. Той е атакуващ полузащитник, който с успех може да играе на различни офанзивни постове. Юноша е на A3 Алкмаар, но първият му професионален договор в Холандия е с Екселсиор, където дебютира през 2011-а. Година и половина по-късно обаче той напуска Екселсиор със скандал. От ръководството му показват вратата, тъй като твърдят, че е наплюл фен на собствения си отбор. Така хулиганът Алберг се озовава в Турция, където през януари 2013-а подписва с Елазъгспор. В южната ни съседка обаче футболистът с корени от Суринам изиграва едва 3 мача преди да се върне няколко месеца по-късно в Холандия, за да облече фланелката на АДО Ден Хааг. Най-успешният му сезон досега в кариерата му е именно 2014/15, когато вкарва 8 гола и добавя още 9 асистенции. В началото на февруари 2016-а Роланд Алберг подписва двегодишен договор с Филаделфия Юниън.

„Роланд има енергията и качествата да играе на няколко поста и то на много високо ниво. Той е перфектният футболист за нашия отбор и ще прибави много качество в нашата халфова линия“, ласкае го тогава спортният директор на американския клуб Ърни Стюърт.

Интересно е, че Алберг е по-малкият брат на бившия вече футболист Ибад Мухамаду. Той също тръгва от академията на A3 Алкмаар, а след това кариерата му минава през Твенте, Серкъл Брюж, Вилем II, Динамо Дрезден, за да стигне също до МЛС, където играе за Портлънд.

Договорът на Роланд Алберг с Филаделфия изтича след 4 месеца. Това означава, че той може да премине като свободен агент в ЦСКА-София, каквото е желанието на „червените“. Не е изключено обаче американците да поискат да се разделят по-бързо с холандеца, който в момента е със статута на резерва, за да вземат трансферна сума за правата му.

Снимка: 12up.com

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]