Арената в Разград кара „орлите“ да летят

0
-

Мачът срещу Милан ще бъде 15-и за Лудогорец в Европа, който ще се проведе в Разград. С това домакинствата на „орлите“ в техния град и в София вече ще са напълно равни. До настоящия сезон, шампионите нямаха право да използват „Лудогорец Арена“ за мачове от груповата фаза на Шампионската лига и Лига Европа и се принуждаваха да приемат своите гости на „Васил Левски“ в София.

Равносметката до момента показва, че поговорката, че у дома и стените помагат е напълно вярна и за Лудогорец. „Орлите“ се представят много по-силно, когато играят на своя стадион, отколкото на Националния. Победите са с близо 25% повече 57,14, срещу 33,33 на „Васил Левски“. Загубите в Разград са само две – срещу Милсами Орхей с 0:1 и срещу Истанбул Башакшехир с 1:2. И в двата мача превъзходството в големи периоди беше на страната на българския тим, но може да се каже, че шансът не беше с него.

Освен това на Лудогорец му е много по-лесно да вкарва голове и да не допуска такива, когато играе на своя стадион. В София бележи средно по 1,46 на мач, а в Разград -1,92. Допуснатите попадения в столицата пък са над два пъти повече -23 срещу едва 11 в Лудогорието.

Разбира се, за да са такива цифрите трябва да отчетем още един факт. Не може да се подмине, че в София, Лудогорец се изправяше срещу далеч по-силни отбори. Говорим за колоси от калибъра на Реал Мадрид, Ливърпул, Арсенал, ПСЖ, докато в Разград толкова именит съперник като Милан досега не е пристигал.