БалъкOFF, аз за тебе плача!

0
- -

За мен е логично Хайдук да отстрани този отбор (б.р. – Левски). Но във футбола никога нищо не е ясно предварително. Затова не смея да кажа, че Хайдук е фаворит. Но вярвам, а и се надявам да продължи напред“. Не, това не са думи на някой, чиято фамилия завършва на ич. Те са изречени от легендата на българския футбол Красимир Балъков.

Защо, Краси, защо, Балъков, се надяваш Хайдук да отстрани Левски? Ако си обвързан официално с ЦСКА, да – има логика в думите ти. Ако си видял нещо лошо от Левски – също. Бил си треньор на Хайдук за кратък, ама много кратък период, преди да те разкрият. Хърватските феновете сигурно дори не те помнят. Хубаво, не бъди за Левски, но защо трябва да си срещу него?

Защо ние, българите, винаги трябва да си слагаме прът в собственото колело? Защо обичаме чуждото, а презираме родното? Имам и още много въпроси към г-н Балъков, но ще си ги спестя. От приличие и заради безграничната ми любов към халфа Красимир Балъков. Към човека, който ми е донесъл огромна радост с изявите си в САЩ през онова незабравимо Американско лято. Дори споменът за онзи Краси Балъков, който тича с всички сили из терените и се бори до последен дъх, нагърбен с националната фланелка, ме кара да се просълзя, да настръхна. Сега обаче също ми се плаче, но не заради халфа Балъков, а заради човека, милионера, който караше репортер на „Меридиан Мач“ да се обажда на рецепцията в германски хотел, а той да търчи по стълбите, за да не плаща роуминг. Заради треньора, който явно е готов и на предателство срещу родината, за да може евентуално в Хайдук, Славен Копривница, Крушевац или Младост Лучани да се сетят за него.

Срам, позор, ужас. БалъкOFF, аз за тебе плача!

Източник: Димитър Димитров/ „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК