Бекенбауер покани Зума на гости

0
- -

Голям жест от един от най-великите играчи в историята на световния футбол е получил легендата на Локомотив Пд и България Христо Бонев. Франц Бекенбауер, който печели Све­товната титла като играч и треньор, е поканил Зума да му гостува заедно със съпругата си. Двамата са приятели още от времето, когато радваха любителите на футбола по света с гениалните си изпълне­ния.

Бекенбауер е имал среща в Австрия с вицепрезидента на БФС Михаил Касабов, който го е информирал за здравословни­те проблеми на Зума. Кайзер Франц реагирал мигновено и по­молил Касабов да набере номе­ра му. „Обаждането на Франц много ме трогна. Ние имаме почти 40-годишно приятел­ство. Аз го ценя много и като футболист, и като треньор, но най-много като човек. За мен той е най-добрият защит­ник в света за всички времена. Ако ще да съберат качествата на всички най-големи браните­ли по света, няма да съберат толкова, колкото имаше Кайзе­ра. Благодарен съм на съдбата, че съм играл срещу него“, споде­ли за „Марица“ Христо Бонев и допълни, че при първа възмож­ност ще се възползва от пока­ната за гостуване.

„Франц ми каза, че е имал съ­щите проблеми като моите. Направили са му два байпаса. Това обаче по никакъв начин не влияе на самочувствието му.

Той дори се пошегува: „Добре дошъл и в този наш отбор. Не е толкова страшно. Много сме бягали пред останалите и за­това ни сполетя това“. С Франц Бекенбауер е свързано и едно от най-големите призна­ния за Христо Бонев. В края на кариерата си Кайзер Франц приема предложението на звез­дния Космос Ню Йорк, където играят още Йохан Кройф и Йохан Неескенс. Архитект на ти­ма е мениджърът на Бекенбау­ер Шваан. По настояване на Кайзер Франц Шваан прави умо­помрачителната оферта за бремето си от 1 милион долара на Зума, за да премине в Космос. Лидерите на държавата ни обаче не позволяват този трансфер.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК