Берое вдига нова трибуна

0
- -

Берое ще започне изгражда­нето на нова трибуна на своя стадион, разбра „Тема Спорт“. По предварителните разчети на ръководството на заралии, това най-вероят­но ще се случи през лятото. Проектът е готов, като според запознати вече е подсигу­рено и финансирането. Трибу­ната ще е за 2000 места. Ще бъде позиционирана в сегаш­ния сектор В (box 1, box 23 и 24). Планира се да има и козир­ка. Всичко това се прави с цел още по-висок клас от УЕФА. В момента капацитетът на стадион „Берое“, по данни на клуба, е 12 128 места. Пре­движдат се и още няколко по­добрения. Възможно е стро­ежът да започне и малко пре­ди края на шампионата. Оча­ква се трибуната да е готова за новия сезон.

Ръководството усилено ра­боти и по намирането на ге­нерален спонсор, чието лого да стои отпред на екипите.

В същото време стана яс­но, че шефовете са подгот­вили нов договор за още един играч, чийто контракт изтича през лятото. Това е за­щитникът Венци Василев. Почти сигурно той ще оста­не под Аязмото и през следващия сезон. Бранителят дойде в Берое през лятото на 2015 година като свободен агент, след като напусна ЦСКА.

Още двама играчи ще полу­чат нови договори. Това са левият бек Веселин Пенев, който ще преподпише за го­дина и половина, и нападате­лят Георги Божилов.

Старши треньорът фера-рио Спасов вече обяви, че се надява играчите с изтичащи договори да бъдат задържани и че това е една от приори­тетните задачи за клуба на­ред с битката за седмото мя­сто в Първа лига.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК