Бивш таран на „армейците“: Имам да взимам 4 заплати от фалиралия ЦСКА, но никога няма да ги видя

0
- -

Орелиен Жоаким е интересен футболист. Капитанът на Люксембург бе играч на ЦСКА точно преди отборът да се срине. Той със сигурност е видял много и знае любопитни неща от кухнята. Ето какво каза нападателят пред „Меридиан Мач“ след равенството на националния ни отбор във Великото херцогство.

– Орелиен, как видя отвътре мача срещу България?
– През първото полувреме играхме много добре. Според мен можехме да водим с 2:0 или дори 3:0. След почивката България се вдигна. Гостите също имаха добри шансове.

– Значи, в общи линии резултатът е справедлив?
– Да, така ми се струва. Можеше и някой да победи, но и така е добре. Трябва да сме доволни, че завършваме квалификациите достойно.

– В първия мач в София вкара два гола на България. Този път се задоволи само с асистенция…
– Би било чудесно да вкарвам по два гола във всеки мач, но това е невъзможно. Иначе вероятно щях да играя във Висшата лига на Англия. (Смее се). И в София трябваше да завършим наравно, но нямахме шанс. Сега беше същото.

– Каква е оценката ти за целия квалификационен цикъл?
– Завършихме с 6 точки, можеше и да са 8, но това е положението. Направихме някои добри мачове, дори и при загуби, като този с Холандия. Взехме точки на Франция и България. Е, допуснахме и да се случи мачът с Швеция, след който ни беше трудно да погледнем феновете в очите.

– Как се изправя един отбор, след като е загубил само преди 3 дни с 0:8?
– Много ни заболя от мача с Швеция, никой не е очаквал подобно нещо. Може би започнахме срещата отпуснати. Въпреки това отсъдиха срещу нас дузпа още в самото начало, а такава нямаше. Не се оправдавам, но е трудно да започнеш така. После за съперника всичко се нарежда. Затова срещу България се хвърлихме от първата секунда. Видяхте, че феновете ни ръкопляскаха след мача.

– Игра в ЦСКА, какво си спомняш от този период?
– Имам много хубави спомени от София като град.

– Но не и от отбора…
– Защото имахме финансови проблеми ли? Не, в началото всичко бе окей. До зимната пауза бяхме първи. После нещата се влошиха – и с парите, и с играта ни.

– Знаеш ли, че ЦСКА фалира?
– Да, разбира се, че знам. Следя какво се случва.

– Имаш ли да взимаш още пари от клуба?
– Как смятате? Имам да получавам още заплати за 4 месеца, но съм ги прежалил. Едва ли ще ги видя някога.

– Значи и ти си сред кредиторите на клуба?
– Да, обърнал съм се към ФИФА, но знам, че нещата стават бавно. Особено в България.

– Помниш ли някоя куриозна случка в България?
– Не знам. Всъщност, ние бяхме сериозен отбор, а не куриозен. Тренирахме много здраво. Бяхме първи на полусезона, заслугата е и на треньора Стойчо Младенов.

– Запомнил ли си някоя дума от българския език?
– Айде, момчета. (Смее се).

– Тръгна си контузен, защо не остана да се лекуваш в София?
– Да, имах контузия на коляното. Защо не останах? Защото не ни бяха плащали дълго време. Не знаех какво става, нямах доверие на никого. Нямаше никакъв шанс да се лекувам в София.

– Знаеш ли, че феновете на ЦСКА ти бяха измислили прякор – Коафьора?
– На мен? За първи път чувам и не го разбирам. Никога не съм имал екзотична прическа. Ако аз съм Коафьора, не знам на съотборника ми в Люксембург Жерсон Родригес (б. а. – носи дълги афро плитки) как трябва да му викат. (Смее се).

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]