Бизнесмен от Рим: Взимам 10% от Левски

0
- -

Десет процента от акци­ите на Левски ще преминат в италиански ръце и съответно същата бройка от италианс­кия Латина – в български. Това изненадващо съобщи вчера завърналият се като собстве­ник на клуба от Серия Б Бенедето Манчини. „Латина ще има изключителен партньор в ли­цето на Левски. Моят българс­ки партньор (б.р. – вероятно визира Спас Русев) ще получи 10% от акциите на клуба, а аз също толкова от намиращия се на второто място в мест­ния елит отбор от София. Ос­вен това ще има тясно сътрудничество между школите, както и размяна на играчи“, обяви предприемачът от Рим, цитиран от „Кориере дело спорт“ и „Тутоспорт“.

Неговата компания Mens Sana Latina Sri бе единственият кандидат, който се яви на четвъртия търг за фалиралия на 9 март клуб. По този начин Манчини спести пари, плащай­ки едва 270 000 евро вместо 720 000 евро, каквато бе сума­та на третия търг.

„Остават 6 кръга до края и ако спечелим 18 т., ще се спа­сим. Аз вярвам в това“, заяви Манчини. Латина няма успехи от 9 кръга (0-5-4), навъртя 4 по­редни загуби. С 31 точки черно­сините са на последното, 22-о място в Серия Б. Тимът от ед­ноименния град на около 60 км южно от столицата е на 6 пункта от зоната на плейаута.

От Левски не коментираха написаното в Италия. Тази пролет Спас Русев вече бе в чужбина, за да води преговори с евентуални чуждестранни инвеститори в клуба – среща се с представители на азиатс­ки телекомуникационен ги­гант. От „Герена“ още преди Нова година обявиха, че е въз­можно партньорство с тази компания, но то все още не е факт.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК