БОК стартира мащабен международен проект

0
- -

Утре, четвъртък, 18.01.2018 г. от 10:00 часа в хотел Хилтън ще бъде даден старт на проекта SMART SPORT, финансиран по програма ЕРАЗЪМ+ Спорт на Европейската комисия. Ръководител на проекта е Българският олимпийски комитет, а партньори са Институтът за спортни науки към Университета на Виена, Университетът Отто фон Гюрике, Магдебург, Македонският олимпийски комитет и Европейската асоциация за университетски спорт, базрана в Словения.

SMART SPORT подкрепя прилагането на Насоките на Европейския Съюз за дуални кариери на спортисти чрез създаване на международна мрежа от заинтересовани лица, които ще разработят и тестват чрез приложение иновативна програма за дуални кариери на активни спортисти и треньори. Основна негова цел ще бъде да разработи образователни модули за елитни спортисти и треньори, с цел да повиши техните технологични умения, за да се улесни професионалния им път след приключване на активната спортна кариера. В рамките на проекта ще бъде създадена и онлайн платформа, която не само ще представя и предоставя за ползване алгоритмите на всички най-добри практики и политики за дуални кариери на елитни спортисти. Нейна цел ще бъде и да свърже бизнеса, спортните професионалисти и атлетите и им помогне да израстнат заедно, използвайки смарт технологии.

В резултат на проекта 75 елитни спортисти от 5 европейски държави ще повишат технологичните си умения чрез участие в онлайн обучения и ще бъдат създадени перспективни партньорства и мрежи от спортни професионалисти в Европа. Това е първият по род