Борците се разлютиха здравата за Спортист на годината

0
- -

Изненадата в Спортист на годината 2017 година е факт. Няма борец в Топ 10 на класацията. Вече бяха обявени десетте най- заслужили спортисти за годината, но сред тях нямаше борец, въпреки че през 2017-а Биляна Дудова стана европейскяа шампионка и пета в света, а натурализираният египтянин Тарек Абделслам също завоюва европейска титла. Освен това Иво Ангелов, Борислав Новачков и Тайбе Юсеин са втори в Европа, а Николай Байряков е трети.

Провалът на Световното в Париж, където нашите за първи път в историята се върнаха без медал, се оказа явно пагубно върху амбициите на борците да влязат в Топ 10. Шефовете на борчески клубове и самата федерация са се разлютили от реалностите и крайните резултати. Смятали да предприемат контра действия и да излязат с протестно писмо. В него щели да се подпишат известни легенди в най- българския спорт.

Иначе на официалното награждаване което върви в момента по БНТ, ще бъде обявен освен най- добрият спортист, също така и отбор на годината и спортист с увреждания, както и победителят в анкетата на вестник „Труд“ за „Треньор на годината“.

Ясно е предварително, че номер 1 при спортистите е Григор Димитров, който ще прибави втора награда след 2014-а. Григор няма да присъства на награждаванетои. Треньорът му Да-ни Валверду (Венецуела) пък също е сред номинираните и предвид факта, че изведе нашето момче до неподозирани висини, има големи шансове да спечели при наставниците. Тази година водещи на церемонията, организирана от Но-ве Холдинг, за пръв път са две неотразими дами. Това са първият Спортист на годината за новото хилядолетие – Тереза Маринова, и световноизвестната поп изпълнителка Люси Дяковска. На сцената им партнират Brazz VilliDJ – най-популярният браз колектив в България, изтъкнати и международно признати музиканти, под ръководството на Вили Стоянов и Михаил Йосифов.

Освен тях на сцената се изявят и Поли Генова, Михаела филева и Кристиян Костов със специално аранжирани за събитието изпълнения. По случай юбилейното издание на анкетата, тазгодишната церемония ще бъде посветена не само на постиженията на спортистите, но и на техните семейства- неразделната част от всеки постигнат успех на награденит