Ботев иска отлагане на мача със Септември заради Суперкупата

0
- -

Ръководството на Ботев иска отлагане на мача със Септември от четвъртия кръг в Първа лига. Причината е двубоят за Суперкупата на България, пише „Меридиан мач“. Организаторите от ПФЛ искат финалът, който е насрочен за 9 август, да се играе в Бургас. Все още не е определен час, но отлагането на шампионатната среща изглежда наложително.

Причината е, че мачът със Септември е предвиден за 6 август, три дни след реванша между Ботев и Маритимо на остров Мадейра. „Канарчетата“ са домакини, но заради многото километри, които трябва да пропътуват, няма да могат да се подготвят за мача с Лудогорец, ако срещата с новака не бъде отложена.

Очаква се от БФС да уважат желанието на Ботев, след като тимът в крайна сметка изигра първите два кръга. От телевизията, която държи правата на първенството също ще се съгласят, тъй като този двубой едва ли може да бъде поставен в категорията „дерби“.

Заради пътуването до Израел Ботев искаше отлагане и на двубоя с Пирин, но не искаше да рискува да изтърпява наказанието си от мач пред празни трибуни срещу ЦСКА-София. „Жълто-черните“ приемат отбора на Стамен Белчев тази неделя.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК