Ботев (Пд) мрънка на БФС заради програмата

0
- -

Сериозно недо­волство срещу БФС има в Ботев (Пловдив). При­чината е, че „жълто-черните“ ще са единственият отбор,който за по-малко от месец, може да изиграе 8 мача. Това се налага за­ради участието на тима и в бара­жите за седмото място, и във фи­нала за Купата. Програмата за първенство още не е съгласувана с телевизията, но се очаква отборът да играе на 17, 20 и евентуално на 27 и 31 май, а за 24 май е насро­чен финалът с Лудогорец.

Освен това на 3 юни е баражът с представителя от Топ 6 за послед­ното място в Ли­га Европа. Ако Ботев успее да стигне до този мач и евентуално го спечели, той ще трябва на стартира в турни­рите на 28 юни от първи предва­рителен кръг. Та­ка остават общо 25 дни и за по­чивка, и за подго­товка.

При положение, че „жълто-черни­те“ направят под­виг срещу Лудогорец във фина­ла, те ще си спе­челят само още две седмици, тъй като тогава евентуалното им евроучастие ще е от втори ква­лификационен кръг.

С днешния двубой и този със Славия в последния кръг на Група А от втората осмица „канарчетата“ може да изигра­ят общо 8 дву­боя за 28 дни. Като цяло обаче проблемът с малкото време за подготовка ще остане независимо кой е последният ни отбор, който ще спечели виза през баража.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК