България U19 загуби от Беларус в края (ВИДЕО)

0
- -

България U19 записа първа загуба от три мача в квалификациите за Евро 2017. След като се наложи последователно над Португалия (1:0) и Дания (3:1), днес „лъвчетата“ на Ангел Стойков отстъпиха на Беларус с 0:1. Единственото попадение падна в 83-ата минута и бе дело на Бахар. Двубоят се игра на ст. „Хаджи Димитър“ в Сливен.

Въпреки днешното поражение, България завършва първата фаза с 6 точки.  Този актив позволи на родната селекция да завърши първа в групата и да се класира за Елитния кръг. Жре­бият за него е на 13 декември в Нион (Швейцария), като на него България ще бъде поставена в трета урна. Той ще разпредели 28 тима в 7 групи по 4. За финалите в Грузия през лятото на 2017-а се кла­сират само 7-те победителя в потоците. Мачовете от Елитния кръг ще се играят в периода 20-28 март 2017 година. България обаче вече няма да има право да кандидатства за домакинство на група, тъй като приехме такава в Първия етап.

Двата тима започнаха двубоя предпазливо. В началните минути Тонислав Йорданов опита технично да прехвърли вратаря на Беларус, но не намери очертанията на вратата. В 22-ата минута Даниел Наумов се намеси блестящо след далечен изстрел на Павел Седко, избивайки с една ръка в корнер. България отговори също с далечен изстрел на Русев, уловен без проблем от Павлюченко. Чандъров пък загуби в опасна близост до Наумов, който обаче с нова отлична намеса, след удар на Краснов, успя да запази нулевото равенство. В 33-ата минута Вакулич премина като на парад през няколко футболисти на България и подаде около точката за изпълнение на дузпа на Краснов. Последният, необезпокояван от никого, не успя да засече топката и опасността премина.

Втората част започна с отлична възможност за Беларус. След изпълнение на корнер, топката попадна у Кисел, който обаче от непосредствена близост я прати високо над напречната греда. Малко по-късно Лисакович също не успя да се разпише от чиста позиция. В 61-ата минута пък родните национали можеха да открият, но силен удар на Станислав Иванов премина над вратата. В следващите секунди „лъвчетата“ можеха още на два пъти да поведат. Първо Тонислав Йорданов засече от въздуха, но Павлюченко изби. Вратарят на Беларус показа висока класа и след изстрел от близко на Ангел Лясков, предотвратявайки сигурен гол. Йорданов имаше нов шанс да се разпише в 65-ата минута, но отново Павлюченко беше на мястото си. 10 минути по-късно пък Васил Добрев с решителен шпагат попречи на Салустиков да отбележи. Секунди след това пък Чандъров „дублира“ изявата на своя съотборник. Отново той в 79-ата минута изби топката от голлинията. В ответната атака Русев отправи далечен удар. Вратарят на Беларус първоначално изпусна топката, но след това я улови. В 83-ата минута родните национали изпълниха прибързано свободен удар, беларусите отнеха топката и организираха скоростна контраатака. Бахар излезе сам срещу Наумов и с прецизен изстрел по земя прати топката в мрежата му.

Състав на България: Даниел Наумов, Васил Добрев, Ангел Лясков, Петър Генчев, Ивайло Найденов, Тонислав Йорданов (81′ – Валентин Йосков), Георги Русев, Светослав Ковачев (46′ – Ивайло Климентов), Мариян Димитров, Станислав Иванов (72′ – Стивън Славков), Асен Чандъров – ж.к.

Състав на Беларус: Павлюченко, Шветсов, Кисел, Кучински, Седко, Краснов (71′ – Диченков), Бахар, Сарамаха (56′ – Салустиков), Лисакович, Малкевич, Вакулич (46′ – Мохамедов)

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК