Валентин Михов: Любо Пенев на мен два пъти ми е забивал нож в гърба

0
- -

Любослав Пенев не е достойният кандидат за поста президент на Българския футболен съюз. Мнението е лично на бившия бос на ЦСКА, съюза и Професионалната лига Валентин Михов.

Чичовото се хвърля в битка срещу бившия си съотборник в националния ни тим Борислав Михайлов на конгреса на БФС, който се очаква да се проведе през февруари следващата година. По устав кандидатурите трябва да бъдат внесени в БФС един месец преди датата на конгреса. Тя обаче все още не е обявена официално. Трябва да се събере сегашният Изпълком, който да одобри дневен ред, дата и място на провеждането на общото събрание.

Пенев е издигнат от клуба „Черногорец“ (с. Ноевци, Пернишко), докато кандидатура за Боби Михайлов все още няма официално. Кой от делегатите кого от кандидатите ще подкрепи, още е рано да се каже тъй като пазарлъците и обещанията тепърва предстоят. Бившият Ел Голеадор не е казал публично и дума за идеите си как би ръководил родния футбол. Боби Михайлов от своя страна вече е десетилетие на поста и на всички е ясно какво прави и с какво не се справя, коментират във футболните среди.

Валентин Михов, при чието управление Пеневата чета се класира за световните финали през 1994 г., не е очарован от Любо Пенев, с когото е имал общи проекти през годините.

„Този човек лично на мен два пъти ми е забивал нож в гърба – признава Михов. – Искаше да става президент на Лигата на моето място. Срещнах се с него, разбрахме се да си помагаме, каквото и да става. А той и някаква клика около него опитаха да ми спретнат комплот. Ама не им мина номерът и при гласуването го победих с 19:7 гласа, повече от убедително.

После искаше да става президент и собственик на ЦСКА, а за да му помогна аз, да му събера симпатизанти, ми обеща да му стана вицепрезидент. Всичко ок, но после, гледам, той наредил един списък с бъдещи членове на Управителния съвет, а моето име изобщо го няма там. И се отказах.

Така че не вярвам Любо да успее и в това си начинание. А кой му е казал, че става за президент, кой всъщност стои зад кандидатурата му, не мога да коментирам, вече съм малко встрани от футбола“, завършва Михов.

Източник: „България днес“

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]