Вдигнали заплатата на Белчев с 1000 лв.

0
- -

Ръководството на ЦСКА е повишило заплатата на треньора Стамен Белчев. От новия сезон той ще получава с 1000 лева повече, твърди в-к „Шоу“, позовавайки се на достоверни източници. Наставникът се справи чудесно през пролетта, когато записа серия от отлични резултати. Той успя да изкачи „червените“ до второто място в класирането, изпреварвайки вечния съперник Левски. Нещо повече – тимът на два пъти попиля „сините“ в мачовете помежду им. Най-напред ги разби с 3:0 на 29 април, а на 28 май бе постигната убедителна победа със същия резултат.

Въпреки това обаче оставането на Белчев беше под огромна въпросителна. Босовете бяха решили да ангажират по-опитен специалист заради участието в евротурнирите и задължителната атака на титлата догодина. ЦСКА обаче не беше допуснат от Европа и началниците решиха да задържат Стамен Белчев. Впоследствие те изпратиха жалба с надеждата, че решението на УЕФА ще бъде отменено и отборът в крайна сметка ще играе в клубните турнири на Стария континент.

Каквото и обаче да се случи – треньорът остава и няма да бъде сменян. Белчев, който е много близък с легендарния наставник на Левски Станимир Стоилов, останал леко изненадан от повишението на заплатата
си.

„Той очакваше да му вдигнат малко повече парите, но все пак не мрънка и не говори срещу босовете си. Напротив – уважава ги, защото много добре разбира, че те му дадоха и му дават страхотен шанс да се развива и да върви напред. Имайте предвид, че заплатата на Белчев е доста по-ниска от тази, която вземаше недоразумението Едуард Йорданеску. Румънецът получаваше луди пари, но си спомняте какво направи през есенния полусезон – тотално се провали и напълно логично се стигна до смяната му“, твърдят близки до Стамен Белчев.

Самият треньор имаше много кратка почивка. Той предпочете да отскочи до родния си град Хасково, вместо да пътува някъде в чужбина, както правят повечето наставници или футболисти. В един от почивните си дни Стамен отиде на риба заедно с Мъри Стоилов. По време на срещата им Станимир е дал няколко съвета на своя приятел, с когото се познават още от юноши.

„Белчев е с две години по-малък от Мъри. И много го цени. Винаги се вслушва в това, което Стоилов му говори, що се отнася до треньорския занаят, начина на подготовка на отбора и схемите на игра“, добавят авери на настоящия треньор на „армейците“.

Източник: в-к „Шоу“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК