Величка Аспарухова за смяната на името на стадиона: Звучи провинциално

0
- -

Величка Маркова – Аспарухова даде интервю за OFFNews по повод смяната на името на стадиона на Левски, който

[sociallocker id=5830]

вече ще се казва „Vivacom Arena Георги Аспарухов“. Ето какво каза Лита, както е известна вдовицата на Гунди.

Г-жо Аспарухова, как прие­мате решението на Левски за името на стадиона?

–  От една страна, важно­то е, че се запазва и името на Георги, а не изчезва. От друга страна, цялото това накуп ми звучи провинциално. Особено с тази дума на лати­ница. Но коя съм аз, че да да­вам мнение!

Е, все пак сте съпруга на Гунди – символът на Левски?

–  Вижте, така или иначе хората ще си казват „Георги Аспарухов“ на стадиона. За­щото утре ще дойде друг спонсор и ще стане „МТел Ге­орги Аспарухов“, „Не знам как­во Георги Аспарухов“. А Геор­ги даде живота си за този отбор! Буквално! Но като сменят името, нека поне ос­игурят пълна издръжка на Левски.

То май само те дават в момента?

– Да дават, но за друг Лев­ски. Отбор от левскари. От­бор като този, който създа­де Бобата Жечев. Знаете ли колко ругатни отнесе, че на­ложи Наско Сираков! Викаха на Наско „дърво“, аз също не го харесвах в началото.

Сериозно?

-Да, тогава живеехме с Бо­бата в една къща. Ходех на мачовете на Левски, после се прибирахме със съпругата му. Казвах: „Боба, заради Наско те освиркват по трибуните, какво ли не говорят“. Той ми отговори, че има много хляб в Сираков. И го наложи. Тога­ва вкара сред титулярите шестима юноши – Наско, Гиби (б.р. – Божидар Искренов), Краси Коев, Боби Михайлов, Кокала, Ники Илиев. Заложи името си. Те обгоряха в бит­ките и на следващата година станаха шампиони с Васил Методиев. И всички аплоди­раха Шпайдела. А не Бобата Жечев, който е истински левскар и заслужаваше. Защото Шпайдела беше левскар кол­кото аз съм от Локомотив. Ето такъв човек трябва на Левски – честен и смел.

Благодаря ви за времето!

– И аз ви благодаря. От вас научих, сега приятелите ще ми подпалят телефона. Има луди левскари сред тях. Ина­че Левски преживя да се казва Витоша, така че… Приятен ден.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]