Вижте колко пари за спорт е дал Гриша Ганчев, сумата е умопомрачителна

3
- -

Босът на ЦСКА Гриша Ганчев е осигурил колосални средства за подпомагане на българския спорт. Най – пари е дал за футбола. Справката показва, че той е собственик на ПФК Литекс в периода 1996 – 2016 година. За 20 години Ганчев е налял над 200 милиона лева в местния футбол. Освен, че е плащал заплати, премии и е издържал целия клуб, той е инвестирал солидни суми в пълната реконструкция на градския стадион, както и в изграждане на модерна база за тренировки. Негова заслуга е и построяването на база за ДЮШ на клуба и създаването на футболната академия „Литекс“. В момента клубът притежава отличен стадион, терени, хотелска част, общежитие за школата и други придобивки, като възстановителен и медицински център, лекционни зали, ресторант и зала за пресконференции.
В ПФК ЦСКА Гриша Ганчев е дал над 30 милиона лева, след като пое издръжката на клуба. Той е начело на дружеството вече трета година. През този перио погаси част от текущите задължения, привлече качествени играчи и успя да развие отново ДЮШ на клуба. Заплатите в клуба са на високо ниво, като се плащат напълно регулярно. Ганчев инвестира и в базата на ЦСКА, която придобива все по-европейски вид. Това се вижда най-ясно в спортния център Панчарево, където се работи в сериозни темпове.
Гриша Ганчев е спонсорирал и клубове и спортове в бокса, самбото, волейбола, както и такива в мотокроса. Дълги години наливаше солидни пари в борбата, като бе и собственик на клубовете ЦСКА – Литекс, както и Славия – Литекс. Спонсорирал е и БОК. Изчисленията показват, че общата сума, която е дал за спорт надхвърля 260 милиона лева. По този показател той е спортен меценат №1 на България.

0 0 votes
Article Rating
3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Анонимен
Анонимен
6 години по-рано

Единствено народа може да му благодари за силната загриженост за спорта!!!

Камен Серафимов
Камен Серафимов
6 години по-рано

Такива хора,като Гришата,не само че трябва да бъдат уважавани, а трябва шапка да им се свали, бъди жив и здрав Гриша.

Анонимен
Анонимен
6 години по-рано

На база стотиците милиони които държавата му прощава за ДДС и акцизи ,това е нищо.С какви очи се прави на спонсор.Какво стана със захарта,Литекс моторс ,Кредита от КТБ и много други

.