Война! Общината запорира Сектор А на стадион Лазур

0
- -

Община Бургас е запорирала Сектор А на стадион Лазур, научи KotaSport.com. Това е станало заради натрупани дългове към местната хазна. Те са за данък сгради и такса „смет“ от страна на дружеството, което е собственик на съоръжението. Това е Спортс пропърти мениджмънт. Сумата, която се дължи, е в размер на 600 хиляди лева.

Секторът е запориран, но все още не е ясно как ще се процедира по-нататък. Спортс пропърти мениджмънт е и акционер с 50 процента в ПСФК Черноморец, където пък община Бургас е със същия дял. В последните години шефът на футболния клуб Митко Събев не може да намери общ език с кмета на Бургас Димитър Николов. Събев е и собственик на Спортс пропърти мениджмънт. Преди две години то получи дела на Петрол Холдинг във футболния клуб чрез добре проведена юридическа процедура.

600-те хиляди лева дължими за стадион Лазур са натрупани в последните години. Събев не иска да плаща на общината, защото има вземания като кредитор на ПСФК Черноморец. Двете страна не могат да стигнат до общи решения вече три години. В същото време бургаския футбол вегетира и е стигнал до незапомнени дълбини.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]