Голям шанс за Лудогорец! Хофе излиза с резервите (вероятни състави)

0
- -

Тази вечер от 22:05 часа Лудогорец приема Хофенхайм в двубой от втория кръг на група С на Лига Европа. Сблъсъкът е от изключителна важност за разградчани. При успех шансовете им за продължаване ще се увеличат много след добрия старт при гостуването на Истанбул Б (0:0). Германците, които бяха считани за безспорните фаворити при изтеглянето на жребия, допуснаха изненадваща загуба у дома с 1:2 от Брага. И в момента са в доста по-неизгодна ситуация от разградчани. Друг е въпросът и доколко този турнир е приоритетен за Хофенхайм.

Импровизацията на Лудогорец срещу германската дисциплина -кое от двете ще надделее в Разград тази вечер? Домакините все още нямат поражение в групова фаза на Лига Европа (пет победи и 1 равенство през сезон 2013/14), докато гостите ще гонят исторически първи успех на континенталната сцена – до момента имат три загуби. Тенденциите са в полза на орлите. А допълнителното предимство за тях идва от факта, че немците пристигнаха с резервите си в България. 30-годишният им треньор Юлиан Нагелсман е притиснат до стената откъм избор – 9 негови футболисти са контузени.

„Преди отпътуването за България пръв от автобуса на отбора на летището във Франкфурт слезе Андрей Крамарич. След хърватина обаче се появиха доста трудноразпознаваеми лица“, написа авторитетният „Кикер“.

Димитър Димитров-Херо няма проблемите на младия си колега. В състава на орлите се завръща плеймейкърът Марселиньо. Бразилецът пропусна предишните три срещи на отбора в евротурнирите заради наказание. В тях се видя, че без него разградчани имат проблеми в атака. Тази вечер Марселиньо ще дава тон на нападенията на отбора. Очаква се на вратата на орлите да застане аржентинецът Браун. Пред него в отбрана Сисиньо и Натанаел ще са бекове, а в центъра ще си партнират Козмин Моци и Игор Пластун. Като вътрешни халфове ще се разчита на Дяков и Анисе. В отсъствието на „замразения по извън спортно-технически причини“ Върджил Мисиджан по крилата ще нападат Джоди Лукоки и Вандерсон. Димитров се колебае кой да води атаката – дали румънецът Клаудиу Кешерю, или бразилецът Жоао Паоло. Последният, който е пo-бързият от двамата, започна срещу Истанбул Б и именно той изпусна най-доброто положение. Лудогорец наглед ще бъде в доста по-офанзивен състав от този в Турция, когато стартира дефанзивният халф Яцек Горалски. Но със сигурност няма да се хвърля сляпо в атаки от самото начало – Димитър Димитров не е привърженик на такъв подход.

Проблемите В Хофенхайм валят един след друг. Вторият в класирането в Бундеслигата през уикенда победи с 2:0 у дома Шалке. Но в Разград освен отписаните Керем Демирбай, Адам Салай и Ермин Бичакчич не пристигнаха още шестима футболисти. Надием Амири не бе вдигнат на крака, а освен това в Германия останаха защитникът Бенямин Хюбнер, крилото Серж Гнабри, халфовете Флориан Грилич и Роберт Зули, както и нападателят Сандро Вагенер. Вместо тях в групата попаднаха Щефан Пош (20 години), както и 19-годишните Джъстин Хоогма, Мерис Шкендерович и Робин Хак, които са част от юношеския състав на Хофенхайм.

Очаква се в отсъствието на толкова много основни състезатели Нагелсман да заложи на схема 3-5-2, като в нападение да действат Марко Ут и Андрей Крамарич. В халфовата линия ще е 19-годишният Денис Гайгер, който откри резултата срещу Шалке. Той ще е играчът, поставен непосредствено пред тримата защитници и който ще трябва да подхваща нападенията на германците.

При успех тази вечер Лудогорец ще направи решителна крачка в спора за едно от първите две места. И ще направи така, че Хофенхайм да се съсредоточи върху представянето си в Бундеслигата. В третия кръг от група С на Лига Европа разградчани са гости на Брага. Тази вечер португалците приемат Истанбул Б.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК