Делио Роси се наслади на награждаването на Митрев и Яблонски (ВИДЕО)

0
- -

Божидар Митрев и Давид Яблонски бяха избрани за вратар и защитник номер 1 на България за 2017г. Церемонията по награждаването бе изгледана на живо от старши треньора на Левски Делио Роси. Италианецът вече е в София, след като изкара празниците в родината си.

Най-добрият защитник на България за 2017 година е бранителят на „сините“ Давид Яблонски, а най-добрият вратар Божидар Митрев.

За втора поредна година бранител на Левски печели приза, след като преди 12 месеца това направи съотборникът на Яблонски – Димитър Пиргов. За 34 мача във всички турнири със синята фланелка чехът отбеляза девет попадения в Първа лига, а шест от тях донесоха победа на 26-кратните шампиони на България.

С него на терена столичани са запазили вратата си суха 18 пъти във всички турнири, като 17 от тях са през тази кампания.

Яблонски печели единодушно приза със събраните 60 гласа.

Капитанът на Левски Божидар Митрев бе избран за най-добър вратар на Първа лига през 2017 година с 44 гласа.

През този сезон Митрев изигра 27 мача във всички турнири. Той запази вратата си суха общо 19 пъти в тези срещи – 15 в Първа лига, 3 в Купата на България и веднъж в Лига Европа.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]