Дербито събуди боеца в Цветкович

0

Със сигурност в състава на Левски имаше сериозни грешници като вратаря Митрев и Иван Горанов, който не изчисти добре топката при първия гол на Тиаго, но имаше и герои в мача с ЦСКА-София, пише „Меридиан мач“. При това голмайсторите Давид Яблонски и Роман Прохазка далеч не са тези, върху които трябва да се концентрираме. Най-малкото, защото те вече се доказаха със „синия“ екип. По-важно е да откроим тези, които са по-отскоро в тима като Ейолфсон, а и Кабрал, който раздвижи играта след почивката.

Добри думи най-вече заслужава Милош Цветкович. Сърбинът допускаше и наглед елементарни грешки в няколко опита да овладее дълги пасове към него край тъчлинията, но като цяло дербито с ЦСКА-София успя да събуди боеца в бившия играч на Цървена звезда. Той се доближи до представянето си от събота само в реванша с Хайдук Сплит, което показва, че в негово лице Левски е намерил поредния играч за важни мачове. А като такива все още не са се показали напълно дори големите звезди Габриел Обертан, Жорди Гомес, Жуниор Мапуку и Серджиу Буш.

Дългокосият футболист съумя да намери баланса между солидното си представяне в защита и включванията в атака. За награда на неговата сметка отиде асистенцията за гола на Прохазка, което може да му донесе сериозни дивиденти не само пред феновете, но и пред треньора, който със сигурност вече прави планове за нови промени, с които да направи Левски още по-конкурентен в битката за титлата.

Десният защитник на Левски не бе определен да говори пред медиите след двубоя с ЦСКА-София, но отговори на комплимента на „Меридиан Мач“, че е направил силен мач. „Благодаря, но по-важното бе отборът да спечели. Яд ме е, че не зарадвахме феновете с победа и не успяхме да се изкачим с още едно място в класирането. Стават и грешки във футбола, затова не може да се сърдим на никого. Имаме време да се поправим дано успеем“, пожела си сърбинът.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]