Драма, 22 дузпи, протест, празен сектор „Б“ и Левски в Европа (ВИДЕО)

0
- -

Левски победи в Верея баража за място в Лига Европа. След 120 минути на „Герена“, двата тима не успяха да се победят, завършвайки 1:1 и по този начин се стигна до дузпи. От бялата точка по-прецизни бяха футболистите на Левски.

Цели 22 изпълнения от 11-те метра трябваше да видят зрителите, за да се излъчи крайният победител. „Сините“ се спасиха по чудо, след като Бурабия и Сашо Александров пропуснаха. По този начин старозагорци се нуждаеха от един гол от две дузпи. Еуженио обаче нацели напречната греда, а Елиаш стреля в аут. В герой се превърна Божидар Митрев, който първо вкара 10-ата дузпа за своя отбор, а после спаси 11-ата за Верея, бита от вратаря на гостите Пламен Колев.

През първото полувреме възпитаниците на Николай Митов бяха тотални хегемони на терена и заслужено стигнаха до гол аванс. През втората част те заиграха по-предпазливо и не допуснаха опасности пред резервния страж Божидар Митрев. За всичките 90 минути пък Верея така и не успя да стигне до чисто голово положение. Те обаче изравниха след изпълнение на корнер, в последните секунди на даденото 3-минутно продължение на редовните 90.

Двубоят започна пред почти празни трибуни на „Виваком Арена Георги Аспарухов“. Причина за това стана протест на „сините“ фенове. Те блокираха булевард „Ботевградско шосе“ в знак на протест срещу „беззаконието в българския футбол”. Преди това, в 18:00 часа, запалянковците на „сините“ се събраха в парка до клубния стадион, за да протестират срещу липсата на закони, правила и морал в България и в частност във футбола в страната.

Снимка: facebook.com/SectorB

Повод са самия протест пък бе решението на БФС баражът за участие в Лига Европа да бъде именно с участието на Левски. Агитката влезе на стадиона около 20-ата минута и се настани в сектор „А“, а сектор „Б“ остана празен. Заедно с подкрепата си към любимия отбор, солидно количество нецензурни скандирания се изсипаха по адрес на БФС. Транспаранти срещу родната футболна централа също бяха в арсенала на привържениците.

В 6-ата минута Левски по чудо не поведе. Антон Огнянов центрира отляво, топката се отклони от футболист на гостите и срещна напречната греда. От там кълбото попадна на главата на Нар, който също я прати в горния стълб. Последваха удари от дистанция на Прохазка и Нар, който профучаваха до вратата. В 18-ата минута отново Франсис Нар можеше да се разпише, но изстрелът му от границата на наказателното поле бе уловен от Колев. Малко след това солидна агитка „сини“ фенове заеха своите места в сектор „А“ и атмосферата на стадиона стана далеч по-подходяща за провеждане на важен мач, а не за контрола. Гостите отговориха с далечен удар на Педро Еуженио, който не представляваше проблем за Николай Кръстев. Антон Огнянов опита директен обстрел от фаул, но крайно неточно. В 29-ата минута двубоят бе прекъстнат, след като от сектор „А“ започнаха да летят предмети по терена. Защитникът на Верея и юноша на Левски Иван Бандаловски пък отпи от паднало кенче с бира. Франсис Нар стреля извън наказателното поле, но не успя да затрудни Колев. След центриране от корнер, Бандаловски нанесе удар от въздуха, но изключително неточно. В 44-ата минута натискът на Левски даде резултат. Сашо Александров центрира в наказателното поле, а връхлитащият Божидар Краев засече с глава за 1:0.

На почивката Николай Къстев бе заменен принудително от Божидар Митрев. Младият страж получи травма в самия край на първите 45 минути, след сблъсък с Бандаловски, като бе откаран с линейка. Втората част започна с далечен и неточен удар на Бурабия. Верея обаче заигра доста по-напористо и започна да поглежда все по-често към съперниковата врата. Левски от своя страна се поприбра и не предприемаше излишни рискове. От натиска през първото полувреме пък нямаше и помен. Така логично до заплахи и пред двете врати не се стигна прекалено дълго. Едва в 78-ата минута Адениджи стреля от дистанция, но топката профуча до лявата сглобка на вратата. В 87-ата минута Левски пропусна отлична възможност да реши всичко. Станислав Иванов проби отдясно, нахлу в наказателното поле и върна към Ивайло Найденов. Ударът на последния обаче бе изчистен от голлинията от Самуел Инкоом. В 3-ата минута на даденото продължение пък Верея изравни от нищото. След центриране от корнер последва кратко разбъркване в наказателното поле, при което Иван Бандаловски от непосредствена близост прати топката в мрежата за 1:1 и вкара мача в продължения. Веднага след това пък се чуха и първите скандирания „Оставка“ по адрес на Николай Митов.

В средата на първото продължение, мачът бе на път да бъде прекратен. Причина за това станаха летящи предмети от сектор „А“, където се бе настанила „синята“ агитка. Въпреки натиска си до края на 120-те минути, „сините“ стигнаха само до неточни удари на Пиргов с глава и на Антон Огнянов, както и до далечен изстрел на Бурабия, избит от Колев.

Дузпи

Прохазка – гол

Андонов – гол

Краев – гол

Домовчийски – гол

Бурабия – Колев спасява

Цветанов – гол

Сашо Александров – аут

Еуженио – греда

Боримиров – гол

Елиаш – аут

Огнянов – гол

Зафиров – гол

Яблонски – гол

Керкар – гол

Пиргов – гол

Ангелов – гол

Иванов – гол

Бандаловски – гол

Митрев – гол

Инкоом – гол

Найденов – гол

Колев – Митрев спасява

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК


Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК